Про виконання заходів щодо запобігання корупції

pfu 0
Поділитися новиною

pfu 0Робота управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі за 9 місяців 2016 року здійснювалась відповідно до законів України «Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки», «Про запобігання корупції», наказу Пенсійного фонду України від 14.03.2015 №25 «Про програму Пенсійного фонду України щодо впровадження антикорупційних заходів на 2016 рік».

Із метою реалізації пріоритетних напрямів антикорупційної політики, визначених Антикорупційною стратегією на 2014-2017 роки, в управлінні щороку розробляється план заходів щодо попередження та профілактики корупційних правопорушень. Робота щодо запобігання корупції з боку державних службовців управління включає в себе: здійснення організаційних заходів, проведення загальної профілактики, забезпечення індивідуально-профілактичної роботи, взаємодію з правоохоронними та іншими державними органами та інформування громадськості щодо діяльності управління.

Відповідно до плану заходів управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі на виконання Програми Пенсійного фонду України щодо впровадження антикорупційних заходів на 2016 рік за 9 місяців 2016 року проведено відповідну роботу, а саме:

1. Проводиться аналіз діючих нормативно-правових актів щодо передбачення ними порядку врегулювання конфлікту інтересів службових осіб управління.

2. Проводиться моніторинг норм та практики застосування законодавчих та інших нормативно-правових актів, прогалини та недоліки, що можуть сприяти втягненню працівників управління в корупційну чи злочинну діяльність, не виявлені.

3. Головним спеціалістом-юрисконсультом управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі здійснюється антикорупційне дослідження проектів розпорядчих актів управління, візуються усі накази управління.

4. Керівниками самостійних структурних підрозділів систематично переглядаються  Положення про структурні підрозділи та посадові інструкції працівників із метою своєчасного приведення їх у відповідність до діючого законодавства.

5. В управлінні запроваджено порядок обслуговування громадян та обробки пенсійної документації з унеможливленням підготовки документів про призначення (перерахунок) спеціалістами, які здійснюють прийом громадян.

6. Щокварталу готується звіт про виконані заходи антикорупційного спрямування, у визначені терміни направляється до головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області та розміщується на сторінці Facebook управління.

7. Повідомлення громадян щодо можливих корупційних правопорушень із боку службовців управління, що надходять у тому числі з Контакт-центру Пенсійного фонду України та на телефони «гарячих ліній» управління, – за 9 місяців 2016 року не надходило.

8. Систематично проводилося навчання спеціалістів, у т.ч. по мірі надходження нових нормативно-правових актів. Головним спеціалістом по роботі з персоналом та головним спеціалістом-юрисконсультом за звітний період проведено 8 навчань державних службовців із питань антикорупційного спрямування.

9. У січні 2016 року на виконання вимог статті 25 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 №1700 стосовно обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, завідувачем сектору ведення електронних реєстрів та підтримки інформаційно-аналітичних систем проведено перевірку облікових карток працівників управління за 2015 рік, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності не виявлено.

10. Працівниками управління своєчасно подано декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік.

11. Забезпечено в установленому порядку оприлюднення інформації про закупівлі та використання коштів Пенсійного фонду України, передбаченої законами України «Про здійснення державних закупівель» з початку року розміщено 1 інформацію.

12. Із 2016 року планується впровадження закупівель товарів із використанням електронної системи закупівель.

13. На постійні основі здійснюється контроль за формуванням потреби та здійсненням фінансування пенсійних виплат. Не допускається надання переваг при спрямуванні коштів на об’єкти з виплати та доставки пенсій. Інформація щодо потреби та стан фінансування розміщується та щоденно оновлюється на сторінці Facebook управління.

14. Вживаються організаційні заходи щодо подання електронної декларації відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» (ст.45. Подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі

LIVE OFFLINE
track image
Loading...