Підбито підсумки роботи управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі за дев’ять місяців 2016 року

пенсійний
Поділитися новиною

пенсійнийУ звітному періоді робота управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі спрямовувалася на виконання своєї функції, як виконавчого органу державної влади, що втілює в життя державну пенсійну політику, підтримку стабільності пенсійної галузі, виконання бюджету Фонду, забезпечення прав застрахованих осіб і контроль за достовірністю відомостей у системі персоніфікованого обліку. Станом на 1 жовтня 2016 року до бюджету управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі з усіх джерел фінансування на виплату пенсій та допомог надійшло 238483,87 тис. грн, що на 11259,2 тис. грн більше, ніж за відповідний період минулого року. План власних надходжень на звітний період  виконано на 119,1%. При плані 618,2 тис. грн, фактично надійшло коштів 736,4 тис. грн, у тому числі план вересня місяця виконано на 129,6%. За рахунок зазначених ресурсів у законодавчо встановлені терміни забезпечено стале і своєчасне фінансування пенсій та грошової допомоги 17154 пенсіонерам району. Місячна потреба на виплату пенсій в районі зменшилася в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 1467,57 тис. грн і в жовтні 2016 року досягла  28156,48 тис. грн. Заборгованість по сплаті пенсійних внесків на 1 жовтня 2016 року зменшилася в порівнянні з початком року на 3,3 тис. грн і склала 200,2 тис. грн, у т.ч. недоїмка по внесках — 160,0 тис. грн, по пені — 19,7 тис. грн, по штрафних санкціях — 20,5 тис. грн. Заборгованість по відшкодуванню пільгових пенсій зменшилася з початку року на 337,0 тис. грн (за рахунок списання боргу підприємства-банкрута «Колос») і склала на звітну дату 1077,4 тис. грн, у т.ч. заборгованість підприємств-банкрутів становить 1000,7 тис. грн або 92,3% загального боргу. Борг зі сплати єдиного внеску, що рахувався на 1.10.2013 року, становив 680,4 тис. грн, у тому числі недоїмка по внесках – 596,6 тис. грн.  Після передачі функцій адміністрування єдиного соціального внеску постійно здійснюється співпраця з органами фіскальної служби щодо погашення боргів. У результаті спільних заходів у 2016 році боржниками погашено боргів на суму 71,2 тис. грн, а з часу передачі функцій адміністрування єдиного соціального внеску загальна сума погашення боргів становить 415,8 тис. грн.  

У 2016 році відповідно до ст.12 Закону України «Про виконавче провадження», управлінням, як стороною виконавчого провадження, спільно з державними виконавцями проведено 13 рейдів та обстежено майновий стан 64 боржників. Із початку року працівниками управління проведено ознайомлення з 47 виконавчими провадженнями. У результаті спільних дій УПФУ в Гадяцькому районі та Гадяцького районного ВДВС ГТУЮ в Полтавській області в 2016 році надійшло коштів на суму 78,0 тис. грн, у тому числі з рахунків виконавчої служби 68,5 тис. грн та самостійно сплачено боржниками 9,5 тис. грн. У 2016 році спеціалістами управління призначено 428 нових пенсій (у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року число новопризначених пенсій зменшилося на 20). Пенсії за особливі заслуги перед Україною встановлено 11 громадянам, проведено 1058 індивідуальних перерахунків пенсій, виплачено 615 допомог на поховання,  видано 2797 довідок по місцю вимоги. 

На даний час у районі оперативно забезпечується виплата пенсій 383 вимушеним переселенцям із Донецької та Луганської областей. Із 1 липня 2016 року такі виплати здійснюються виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України». Для забезпечення спрощення процедури отримання послуг, скорочення термінів надання та підвищення їх якості в управлінні працює відділ обслуговування громадян. У 2016 році на прийомі побувало 5734 громадянина та надійшло 14 письмових звернень. Із метою удосконалення системи надання соціальних послуг громадянам з 1 липня нинішнього року в області стартував проект по запровадженню єдиної електронної системи призначення і виплати пенсій. Нова система передбачає функціональний поділ на дві складові: безпосереднє спілкування фахівців із пенсіонерами у залах обслуговування (фронт-офіс) і оброблення документів, отриманих від громадян, із подальшим наданням кінцевого результату (бек-офіс).

Запровадження централізованої системи призначення і виплати пенсій сприяє максимальній автоматизації процесів – від звернення до призначення і виплати пенсії. Також завдяки нововведенню з’являється можливість упередити переплати і дублювання виплат; надійно захистити персональні дані від втрати, фальсифікації та нецільового використання; мінімізувати дію «людського фактору» (помилок, зловживань, корупції). У ході проведення 134 зустрічних перевірок достовірності видачі підприємствами, установами, організаціями документів для призначення і перерахунку пенсій попереджено 31 порушення. За 9 місяців 2016 року проведено 18 перевірок поштових відділень та УДППЗ «Укрпошта» і 6 перевірок банківських установ щодо цільового використання коштів Пенсійного фонду на виплату пенсій і допомог (виявлено 3 порушення в оформленні виплатних документів) та 48 перевірок платників щодо достовірності поданих відомостей по застрахованих особах (по результатах перевірок виписано 39 приписів щодо усунення порушень). У поточному році продовжувалася співпраця з місцевими засобами масової інформації, унаслідок якої розміщено 15 публікацій у друкованих виданнях, здійснено 10 виступів у радіоефірі, проведено 9 семінарів, 2 флеш-моби, 27 виїзних прийомів громадян. На «гарячу лінію» управління звернулося  236 осіб.

Протягом року в управлінні постійно проводиться робота, спрямована на реалізацію актів Президента України та Кабінету Міністрів України з питань боротьби з корупцією та інших документів  антикорупційного спрямування.

С.Федоренко, перший заступник начальника управління 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...