Зміни до порядку забезпечення постраждалих учасників АТО санаторно-курортними путівками

3cb4e3778f32a2fa055af45a61b7bc53 XL
Поділитися новиною

3cb4e3778f32a2fa055af45a61b7bc53 XLПостановою Кабінету Міністрів України від 8.08.2016 №510 внесені зміни до Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті  на забезпечення постраждалих  учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 №200, якими упорядковано процедуру використання коштів, передбачених у Державному бюджеті на закупівлю послуг санаторно-курортного лікування для постраждалих учасників антитерористичної операції та делеговано повноваження із закупівлі цих послуг із 1.01.2017 року на місцевий рівень, що дасть можливість зазначеній категорії осіб самостійно обирати путівки до санаторіїв з огляду на їх потреби.

Відповідно до пункту 18 зазначеного Порядку головним розпорядником бюджетних коштів за програмою «Заходи із психологічної реабілітації та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників  антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» є Мінсоцполітики. Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є:

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції (відповідальний виконавець бюджетної програми);

структурні підрозділи з питань соціального захисту населення обласних та Київської міської держадміністрацій;

органи соціального захисту населення.

Відповідальний виконавець за погодженням із головним розпорядником бюджетних коштів розподіляє кошти, передбачені на оплату послуг із санаторно-курортного лікування, між структурними підрозділами з питань соціального захисту населення обласних та районних держадміністрацій, пропорційно до чисельності взятих на облік осіб. Оплата послуг санаторно-курортних закладів із санаторно-курортного лікування буде проводитись розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня – структурними підрозділами з питань соціального захисту населення обласних та районних державних адміністрацій або органами соціального захисту населення в установленому законодавством порядку на підставі укладених договорів та актів виконаних робіт.

При здійсненні закупівлі зазначених послуг в обов’язковому порядку будуть враховуватись профілі захворювання, потреби та медичні рекомендації щодо місця лікування на відомих курортах по всій території України.

Для отримання більш детальної інформації з цього питання потрібно звертатися до управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації за адресою: м. Гадяч, вул. Полтавська, 44 або по телефону 2-14-75.

В. Тарасенко, начальник управління соціального захисту населення

LIVE OFFLINE
track image
Loading...