Суд визнав, що екс-заступник голови РДА не винен у смерті індика

Поділитися новиною

ВолощукНагадаємо, 3 місяці тому, 23 червня, тодішній перший заступник голови Гадяцької РДА Іван Волощук вчинив бійку із трьома селянами. Конфлікт стався через те, що держслужбовець у нетверезому стані задавив індича, мало не збивши дитину. Після розповсюдження інформації у ЗМІ Волощука взяли під варту без права внесення застави, а пізніше — звільнили з посади.

16 вересня відбувся суд по цій справі. Обвинувачення – порушення правил дорожнього руху та керування транспортним засобом у нетверезому стані. Головуючий суддя Олена Заколодяжна, заслухавши матеріали справи, не визнала Івана Волощука винним.

Судячи з матеріалів судового засідання, власники домашньої птиці не мали права випасати її обабіч дороги.

Відповідно до п.5.7 Ветеринарно-санітарних вимог утримання птиці в особистих селянських господарствах, у літній період птицю утримують у вольєрах або соляріях.

Відповідно до п.8.2 тих же Вимог, на час міграції диких птахів домашню птицю слід тримати ізольовано, у закритих приміщеннях або вольєрах, не допускати її вигул на гуртових пасовищах, ставках, річках та інших водоймищах, що унеможливить контакт із дикою перелітною та синантропною птицею.

Також суд вирішив, що немає доказів того, що індик загинув саме через ДТП і що його збив саме автомобіль І. Волощука (Volkswagen Transporter н.з. ВІ 1157 ВТ). Тому суддя визнала відсутність тут складу злочину.

Щодо другої частини обвинувачення, то, врахувавши покази свідків та протоколи поліції, суддя призначила екс-заступнику штраф у розмірі 3 тисячі 400 гривень за керування у нетверезому стані. Така сума мотивована тим, що ДТП чоловік скоїв ще до набрання чинності нового Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Цікаво, що на судовому засіданні Іван Волощук заявив, що не керував автомобілем у нетверезому стані – спиртне вживав вже після конфлікту, який виник через збитого індика.

«Полтавщина»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...