Свято сільської родини

Майстрині представляли свої страви
Поділитися новиною

10 вересня у Будинку культури було напрочуд людно – Біленченківка святкувала День села.

Майстрині представляли свої стравиЗа доброю традицією урочисті заходи розпочались з української пісні. Цього дня вітали усіх – мужніх чоловіків і ласкавих жінок, старожилів і найменших жителів села, багатодітні родини і подружжя, які святкували ювілеї.

Із вітальним словом до жителів звернувся сільський голова Сергій Нікітенко. Теплими словами він вітав ветеранів ВВв, учасників бойових дій в Афганістані і ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Також у своєму привітанні згадав тих, хто нині, знаходячись у зоні АТО, захищає країну – Юрія Маточку і Анатолія Карпенка. Відмітив кращі установи сільської ради – ними визнано Будинок культури, ДНЗ «Світанок» і АЗПСМ. Визначив власників кращих садиб сільради – Олександра Батьковського, Сергія Шестопала і Миколу Горбуна.

Господині пригощали смаколикамиНа площі перед СБК були розміщені виставки народних умільців і майстрів. А більшість  жителів Біленченківки підтримали заздалегідь оголошений організаторами заклик і прийшли на свято у вишиванках. У бажаючих навіть була можливість спробувати себе у вишиванні рушника.

По закінченню урочистостей гостей свята частували смачною кашею, варениками та млинцями. 

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...