Як завжди, про дороги та заміну вікон

пресконференція
Поділитися новиною

пресконференція2 вересня відбулася прес-конференція голови РДА із місцевими ЗМІ.

Як і на минулій, для обговорення наперед були визначені питання.

На початку голова РДА оголосив, що відбувся конкурс на заміщення вакантної посади першого заступника, у якому переміг Сергій Бондаренко, його вже призначено на посаду. У цей же день був оголошений конкурс на заміну вакантної посади  заступника голови РДА. Далі по-порядку питання, які підготував О. Матюшенко.

Підсумки будівництва

Посадовець розповів, що у кожній школі побудований дров’яний навіс. Усього у районі функціонує 15 шкіл, які опалюються дровами. Триває компанія по утепленню та заміні вікон. Розповів, що до кінця року у лікарнях не повинно залишитись жодного дерев’яного вікна. Також триває кампанія по заміні вікон у 1-4 класах, для цього на кожній сесії будуть виділяти по 200 тис. грн. Почнуть з Качанівської та П.-Роменської шкіл. Ті сільради, які можуть зробити це за рахунок перевиконання свого бюджету, роблять це самі, якщо немає перевиконання, то роботи проводитимуться за кошти районної ради. Стан готовності шкіл до опалювального сезону складає 90%.

Питання відключення газу

Першого вересня відбулася нарада у першого заступника обласної адміністрації, де обговорювали дане питання. На даний момент Держгеонадра відтермінували зупинення дії трьох спеціальних дозволів на користування надрами.

Вирішується питання про перехід від «Укрнафти» до «Укргазвидобування», це задля того, щоб був резервний постачальник газу. Про подальші зміни пообіцяли проінформувати згодом. (Більш детально на стор. 3)

І знову про найкращу зупинку району

Переможців уже оголосили. Зараз триває конкурс на «Кращий спортивний майданчик», який закінчиться 1 жовтня. До уваги буде братися футбольне поле, тренажерний майданчик, чистка села від амброзії і зупинка. Якщо у селі її не буде, то громада не зможе брати участь у конкурсі.

Ремонт доріг

Кілька разів поспіль від голови РДА ми почули, що усю інформацію, яка стосується цієї  проблеми, ми можемо побачити на сайті адміністрації, як це зробити продемонстрували на екрані. Дороги поділили на такі, які будуть ремонтуватися за рахунок районного бюджету, сільського та за рахунок коштів інвесторів.

2 вересня розпочався ремонт дороги Новоселівка – Качанове. Районна рада виділила кошти на фрезу, а ремонт йтиме за рахунок коштів інвесторів – «Укрнафта» (935 тис. грн).

Із сільських бюджетів на ремонт доріг було виділено 11 млн 200 тис. грн. Оголошено конкурс через «Прозоро» на ремонт дороги Гадяч – Липова Долина у сумі 740 тис. грн. Капітальні ремонти будуть проводитися у с. Сергіївка та на відрізку дороги Красна Лука -Римарівка.

Школа бджільництва

На обласній нараді було вирішено, що школа бджільництва фінансуватиметься з обласного бюджету. Відбудеться її передача із Міністерства аграрної політики до Міністерства освіти і науки.

На прес-конференції робили акцент на дорогах, вікнах. Усе це добре, але чому не торкаються  питання щодо вирубки дерев, які відбуваються на території району? Також забули «повідомити» про роботу ДП «Агроліс», якому дали дозвіл на вирубку трьох гектарів лісу, що  розташований між Гадячем і с. Малі Будища. Того лісу, мабуть, і є три гектари, і якщо його «вимітять» і випиляють, то залишиться «пустеля», а пиляють, до речі, столітні дуби, ясен та клен.

Уся прес-конференція була проведена у такому форматі, який вигідний голові РДА. Змоги ставити запитання у кореспондентів не було. Складається враження, щоб без «зайвих» питань і для «галочки».

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...