Не вистачило букварів та як розподіляли кошти

сесія
Поділитися новиною

сесіяІз 34 депутатів на сесію районної ради прибуло 25. Сесія пройшла згідно порядку денного. У першому питанні внесли зміни до Програми соціально економічного розвитку.

Виділили 200 тис. грн на ремонт доріг, це кошти, які отримають сільські ради за перемогу в конкурсі «Краща зупинка».

125 тис. грн – поточний ремонт відрізку дороги Соснівка – Лютенька;

50 тис. грн – Веприк – Педоричі;

25 тис. грн – поточний ремонт дороги у с. Лисівка;

35 тис. грн – капітальний ремонт приміщення архівного сектору РДА;

400 тис. грн – капітальний ремонт рентген-апарату стаціонарного відділення ЦРЛ;

400 тис. грн – капітальний ремонт рентген-апарату поліклінічного відділення ЦРЛ;

69 тис. 702 грн виділили на оплату комунальних послуг відділів РДА та на придбання електронно-цифрових підписів «Клієнт –казначейство»;

79 тис. 400 грн – для закупівлі комп’ютерної техніки. За 2015 рік було закуплено 28 найменувань і 6 комп’ютерів, на 2016 рік113 найменувань та 35 комп’ютерів. 60 комп’ютерів буде списано, повинна приїхати комісія із Кіровограда, послуги якої уже оплачені. Кошти, які вони виділять за списані комп’ютери, перераховуються до державного бюджету.

15 тис. грн виділено комісії при РДА по наданню одноразової матеріальної допомоги.

Прийняли субвенцію від міської ради у розмірі 90 тис. грн для відпочинку учасникам АТО.

2 тис. грн – субвенція із міської ради для придбання біотуалету у приміщення районної організації інвалідів.

40 тис грн виділено КДЮСШ, 15 тис. грн – ГО «Скіф» та затверджено 10 тис. грн – субвенція Плішивецької сільської ради для місцевої футбольної команди на закупівлю спортивного інвентарю.

46 тис. грн – на доплати водіям шкільних автобусів.

Внесли зміни до бюджету

Дохідну частину збільшено за рахунок перевиконання районного бюджету у сумі 2 млн 720 тис. грн та субвенції сільських рад у сумі 325 тис. грн.

Тепер Малобудищанський ФАП буде підпорядковуватись амбулаторії №2 м. Гадяч  у зв’язку з чисельними зверненнями громадян.

Похизувалися і новеньким авто, на який виділила кошти міськрада.

Дохідна частина збільшилася за рахунок перевиконання бюджету на 2 млн 720 тис. грн, із них 325 тис. грн – субвенції сільських рад.

17 тис. грн виділили на придбання кондиціонерів у РДА.

По ЗОШ збільшили видатки на 886 тис. 490 грн, у тому числі за рахунок коштів районного бюджету – 714 тис. грн, із них 15 тис. грн – для придбання гідродровоколу;

199 тис. грн – для придбання дров;

10 тис. грн – для придбання комп’ютера в Оснягівську школу;

167 тис. 800 грн – для придбання вікон;

За рахунок субвенції сільських рад 160 тис. грн, у тому числі 80 тис. грн, – для придбання канцтоварів та підвезення учнів П.-Роменської сільради.

41 тис. 200 грн виділили на придбання вікон, дверей, будматеріалів.

На ЦРЛ направили 1 млн. 36 тис. грн, у тому числі за рахунок районного бюджету – 606 тис. грн, із них 199 тис. грн – поточний ремонт системи опалення;

199 тис. грн – на вікна;

199 тис. грн – на придбання комп’ютерної техніки;

6 тис. 900 грн – на навчання медичних працівників і 3 тис. грн – для придбання ключів дистанційного обслуговування.

На центр ПМСД направили 421 тис. грн, із них 6 тис. грн – для антикорозійного обробки автомобіля, 10 тис. 800 грн – на навчання медичних працівників, 3 тис. грн – на ключі дистанційного обслуговування.

За рахунок субвенції сільських рад 8 тис. 200 грн направили для виробів медичного призначення. Відділу культури направили 372 тис. грн за рахунок коштів районного бюджету.

30 тис. грн – для придбання фотоапарату та комп’ютерного обладнання для центральної бібліотеки;

із них 60 тис. грн – на проведення фестивалю з нагоди річниці підписання Гадяцького договору;

50 тис. грн – на оплату комунальних послуг місцевого РБК;

3 тис. грн – для придбання ключів дистанційного обслуговування.

На управління соціального захисту направили 13 тис. 434 грн – на оплату громадських робіт за рахунок субвенції сільських рад.

Школа на грані закриття

У класі повинно бути мінімум 25 учнів, а якщо у школі 23 учня, то держава не буде її фінансувати. У такому разі районна рада виділяє 30% фінансування, а сільрада – 70%. Така ситуація склалася у Ціпківській школі. До нового року фінансування вирішено, про подальшу долю школи поки не говорять.

Нова освіта вимагає і нових підручників. У минулому році були виділені кошти, але їх виявилось замало. У цьому році закупівлею підручників повинні займатися відділи освіти. Як виявилося, більшість видавництв приватні та випускають книги тільки під замовлення. Майже із 30-ма підприємствами уклали договори. Замовлені підручники ще не отримали. Міністерство освіти дозволило використовувати старі підручники. Новими підручниками учні району забезпечені на 98,98%. 9-11 класи навчаються за старими програмами, і їм підручники не закуповуються. На 1-й клас зараз є 444 букварі, не вистачає 11. 2 та 3 класи забезпечені книгами повністю, 4-й клас забезпечений на 50%, 6 та 7–  на 100%, 8 клас – на 36%. Батьків ніхто не зобов’язував купувати підручники, але є такі, хто купував.

Де дороги?

Дмитро Мотрич (депутат районної ради) у рубриці «Різне» сказав, що кошти виділяються на ремонт дороги, а його, як такого, і не видно: «Це ганьба для нашого краю». У своїй відповіді голова РДА сказав, що на ремонт доріг у районі виділено 20 млн грн. Уся інформація щодо ремонту доріг знаходиться на сайті адміністрації.

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...