Критикували роботу голів сільрад

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаПро це та інше говорили на апаратній нараді, яка відбулася 30 серпня у приміщенні РДА.

«Подивіться, які бур’яни у вас ростуть та як ви дбаєте за своїх людей. Ви їздите машинами, а люди стоять на обдертих зупинках», – заявив голова районної ради. Згадали  про конкурс на кращу зупинку, що із 27 сільських рад взяли участь тільки 8, та дуже низький рівень явки на призовну комісію до військкомату.

Незрозуміло те, що голова РДА дає доручення редакції «Гадяцький вісник» зробити по всім с/р об’їзд та фото стадіонів, амброзії, автобусних зупинок і надрукувати блоками у газеті, але ж згідно чинного законодавства вже мало відбутися роздержавлення, і адміністрація уже не має ніякого відношення до редакції.

Виконання дохідного бюджету за 8 місяців

Перевиконання зведеного бюджету району за даний період складає 27 млн грн. При плані 39,9 млн грн. фактично надійшло 66, 9 тис. грн, у тому числі податок по доходу з фізичних осіб – 30 млн 369 тис. грн,  при плані 19 тис. 293 грн. Перевиконання складає 11 млн 76 тис. грн. Рентна плата за використання лісових ресурсів перевиконана на 3 млн 187 тис. грн, при плані 1 млн 51 тис. грн.

Лідером з перевиконання є Лютенська с/р – 1 млн 445 тис. грн, на другому місці Веприцька сільрада – 488 тис. грн, на третьому – Вельбівська – 291 тис. грн.

Акцизний податок надійшов у сумі 605 тис. грн при плані 329 тис. грн.

Плата за землю перевиконана на 7 млн 589 тис. грн.

Єдиного податку надійшло 4 млн 677 тис. грн, лідери: Сергіївська – 522 тис. грн, Лютенська – 418 тис. грн та Сарівська – 344 тис. грн.

Відсоток на невитребувані паї та землі запасу планується підняти до 8.

Як працює система «ProZorro»

Із 1 серпня усі державні закупівлі в Україні мають здійснюватися через систему публічних електронних закупівель. Як виявилось, більшість сільських рад району не знають, як нею користуватися, а деякі навіть не зареєструвалися. Тож вирішили провести семінар для сільських голів і детально розповісти, як користуватися системою.   

Із 1 жовтня усі посадовці повинні перейти на електронне казначейство. Тоді сільським головам не потрібно буде часто їздити до міста, усі питання щодо закупівель і оплати вони зможуть вирішувати на місці.  

Чому не беруть працювати на громадські роботи

Сільські голови неохоче беруть на громадські роботи осіб, що перебувають на обліку в центрі зайнятості, деякі зізнаються, що їм це не дуже вигідно, так як це переважно жінки, а покосити та попиляти їм не під силу. У тих селах, які мають комунальні підприємства, вигідніше взяти на роботу фахівця і платити йому заробітну плату.

Рашівська с/р спільно із Лисівською та Харківецькою будуть організовувати місцеву пожежну охорону, яка запрацює уже з наступного року.

На засідання завітав керівник апарату облдержадміністрації Микола Білоконь для проведення конкурсу на заміщення вакантної посади першого заступника голови Гадяцької РДА. Тож по закінченню апаратної відбувся і сам конкурс. Кандидат на посаду –  Сергій Бондаренко, нині другий заступник. 

Оксана Руденко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...