Прийшла комплексна перевірка – пакуй речі «на виліт»

перевірка у лікарні
Поділитися новиною

перевірка у лікарніСаме так вважають працівники Центральної районної лікарні, адже за останні кілька десятків років, подібним чином «змінювали» майже всіх керівників лікарні.

Не встигли оговтатись від перевірки із департаменту, як нагрянула місцева комплексна, та ще й не одна. Аж дві групи перевіряючих побували у лікарні – комісія від РДА і представників Громадської ради.

Причиною перевірки, зі слів голови РДА, стали чисельні скарги на роботу відділень лікарні. Тому, метою комісії було знайти і вивчити усі проблемні питання від «фінансів до ремонту туалетів і організаційних питань». Комплексно так би мовити. І за результатами повинні прийняти рішення, щоправда, які саме на загал не виносилось.

Висновки комісії від адміністрації були досить прогнозовані – якщо постаратись,то проблеми можна знайти будь де.

А наслідків неочікуваної ревізії чекати довелось недовго – отож із кріслом завідуючої терапевтичним відділенням попрощалась Олександра Тичиніна (до речі заслужений лікар України). Тепер вона займе посаду лікаря відділення. 

Слідом за нею, судячи із чуток, які вже близько тижня «ходять» містом, зі своїм робочим місцем невдовзі попрощається і Олександр Басараб (нині завідуючий ЦРЛ). Його місце, ніби то готують для 30-річного лікаря-травматолога Сергія Єгорова.  Кажуть, що його кандидатуру «просуває» сам голова РДА, адже лікар є його близьким другом і однокласником. Звісно, коло знайомств не применшує його лікарські якості, але чи не замало у нього досвіду для того, щоб посісти таку відповідальну і досить громіздку посаду? Адже, щоб керувати лікарнею потрібно мати багаж якостей і господарських, і професійних, яких за такий короткий термін здобути просто неможливо.       

От такий неочікуваний поворот подій. Але ж навіть спеціалісти стверджують, що до усіх проблем потрібно підходити комплексно, а не «рубати із плеча». Протягом останніх кількох років суттєво змінилось фінансування медичних закладів. Видно неозброєним оком, що справа поволі почала рухатись вперед. Тому й доцільніше було б руками досвідчених спеціалістів відроджувати те, що кілька десятиліть просто занепадало. Слід було б подумати про залучення нових кадрів, створити міський «фонд житла», або щось подібне. Не сумніваємось, що на балансі міської ради є кілька квартир чи будинків, які залишились після одиноких пенсіонерів. То, чому б їх не надати молодим лікарям, які б можливо і приїхали у Гадяч, якби їх забезпечували житловою площею.

Як би не було, а явно видно, що остання перевірка комусь «на руку». Але ж незрозумілою «перестановкою» нічого не зміниш. Найлегше, що можна зробити у даному випадку – це замінити людей. Але не зрозуміло, чи стане комусь від цього краще. 

«Базар Медіа в Україні»

До речі:

Першим питанням на порядку денному в оновленні місцевої лікарні стоїть впровадження пластикових карток пацієнта. Дивно, хіба немає більш важливих питань? Навряд, адже лікарня – це «хворе» місце усього району  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...