Посилення соціального захисту сімей з дітьми-інвалідами підгрупи А.

посилення соцзахисту
Поділитися новиною

посилення соцзахистуВерховною Радою України 17.05.2016  прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за дітьми-інвалідами та інвалідами I групи»       № 1369-VIII, яким внесено зміни до статті 3 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам».  

 Змінами передбачається з 1  січня 2017 року призначення надбавки на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А одному з батьків, прийомних батьків, батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, усиновителів, опікуну, піклувальнику незалежно від факту роботи, навчання, служби  (на даний час надбавка на догляд призначається одному з непрацюючих батьків, усиновителів, опікуну, піклувальнику; одиноким матерям – незалежно від факту роботи, навчання та служби).

 Призначення надбавки на догляд на дітей-інвалідів підгрупи А в новому розмірі з 1 січня  2017 року буде проведено в автоматичному режимі, тобто без звернення громадян.

Отримати більш детальну інформацію можна у відділі грошових виплат і компенсацій управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації (м. Гадяч, вул. Шевченка, 36) або по телефону «гарячої лінії»  3-14-82.

В.Ю.Тарасенко, начальник управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...