Планове скорочення чи приховане покарання?

Гадяч житло
Поділитися новиною

Гадяч житлоХвиля масових скорочень не спиняється. Як стверджують спеціалісти, у зоні ризику може опинитись чи не кожен другий. Але, як свідчить останній випадок, який стався у нашому місті, навіть половина працівників не втримуються на своїх посадах. 

До редакції тижневика надійшов лист шокуючого змісту:

«Тільки-но вийшла з КП «Гадяч-житло», мене охопив шок! На моїх очах скоротили двірників! Виявляється, що всі ми, гадячани, хто проживає в багатоповерхівках ,таким чином «наказані» за те, що не створили ОСББ, чим створили проблему міській раді. Вона вирішила в такий спосіб помститися своїм виборцям, своєму місту. Мовляв «якщо ви не хочете хазяйнувати самі – тримайте». Скоротили, говорять, 50 % працюючих, а ті, хто залишився , не хочуть виконувати нереальний об’єм робіт за копійки. Близько 50 чоловік викинуто на двір у країні, яка знаходиться в кризі. В зв’язку з чим? Адже, за новим законом, прибирати у дворах багатоповерхівок повинні працівники КП. Тепер, як порве труби й вимкнуть воду, що часто трапляється, ждіть, коли три сантехніка обслужать аварію, чи коли один двірник розчистить сніг в десяти дворах, а потім добереться до вас. Не задоволені? Створюйте ОСББ, але чому раніше умовою створення ОСББ передбачався капітальний ремонт будівлі, а тепер ні? Чому ми платимо за послуги і повинні терпіти знущання? Чому при такому скороченні в 50 % не дешевшають тарифи? Адже тепер витрати на з/п значно зменшились!

Люди, протестуйте! Відстоюйте свої права на повноцінне обслуговування, ви за це платите!»

Г. Л. Заколодяжна

За коментарем з приводу скорочення працівників КП «Гадяч-житло» ми звернулися до керівника установи Артема Гусака:

«До 12 липня проходила оптимізація, шляхом скорочення. Працівників про це попередили ще 12 травня. Всього звільнено 43 інженерно-технічних працівників, скорочення проходило «від контори до двірника». І це, до речі, було виконання рішення міської ради. Можливо, частково воно і пов’язано із створенням ОСББ… Та й взагалі, навіщо нам 24 двірники, якщо їхню роботу можуть зробити і десять. У планах є збільшення заробітної плати, щоб люди мали стимул до роботи. Щодо двірників, то станом на 22 липня, у штаті їх числиться п’ять. На даний час нам не вистачає працівників і ми будемо подавати заявки  на вільні вакансії у центр зайнятості. Хотілося б, щоб до скорочення жителі міста поставилися із розумінням».

Але яке ж тут може бути розуміння, коли одних скорочують, а іншим залишається не підйомна робота? Із достовірного джерела відомо, що на роботі лишились лише ті, хто не мав іншого підробітку. Чому ж звільнилися працівники, яким пропонували залишитися, ми запитали у колишнього двірника комунального підприємства Валентини:

«І правда таки, скорочення відбулося. Раніше було 25 двірників, а тепер буде 10. З моєї бригади, у якій було 12 працівників, залишилося тільки дві жінки. І  ті спочатку збиралися розраховуватись, а потім передумали. Я також прийняла рішення покинути таку роботу. Зараз перебуваю на обліку в центрі зайнятості. Хто ж захоче так працювати? Якщо раніше я прибирала територію трьох будинків, то тепер повинна була б прибрати територію 8-ох. Та ще й робота яка… Навіть бензин у мотокосу за свій рахунок купувати потрібно».  

Ось такий, трохи дивний «хід конем» від комунального підприємства. Сьогодні у місті працює п’ять двірників, і ті – за мізерну зарплатню. Тож про який порядок тут можна говорити – якщо раніше двірники не завжди справлялись зі своєю роботою, то тепер у них її додалось уп’ятеро більше. А можливо, так буде  краще. У будь-якому випадку, радимо працівникам набратися терпіння – можливо тепер обіцяну зарплатню збільшать уп’ятеро…

Оксана Руденко

4 коментарі до “Планове скорочення чи приховане покарання?

  1. Чергове покращення… Навіть Азаров з Януковичем такого собі не дозволяли. Вибрали “нову” владу на свою нещасну українську голову! В Європу пруть у драних і смердючих шкарпетках…

  2. [quote name=”Степанович”]Чергове покращення… Навіть Азаров з Януковичем такого собі не дозволяли. Вибрали “нову” владу на свою нещасну українську голову! В Європу пруть у драних і смердючих шкарпетках…[/quote]
    Тепер остается только молиться чтобы и Азаров, и Янукович вернулись Плохо жилось без войны и с долларом по 8 гривен? Получите дурни с майдана!

  3. Уточнення: рішення про скорочення було прийняте виконкомом міської ради. Дипутатам міської ради не було своєчасно доведено про таке рішення.

  4. “Та й взагалі, навіщо нам 24 двірники, якщо їхню роботу можуть зробити і десять.” -вот ведь тупое животное ! Иди и сам убирай такие площади за те копейки, что вы им платите ! Оптимизатори сраные !

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...