До здійснення мрії залишилось 19 років

До здійснення мрії залишилось 19 років

До здійснення мрії залишилось 19 років

Поділитися новиною

До здійснення мрії залишилось 19 роківМинулого четверга біля Вельбівської сільради зібралась люди. Як виявилось, активісти прийшли до сільського голови із проханням посприяти у вирішенні їхнього питання. Селяни, які є власниками земельних паїв, відданих у оренду КСП «Зелений гай», тепер змінили своє рішення і хочуть «забрати» землю. Присутні стверджують, що вже кілька разів були на прийомі у орендаря, і він нібито не проти достроково розірвати договір. Але справа чомусь і досі «стоїть» на місці.

Тепер ініціативна група просить сільського голову ініціювати негайне розірвання договору оренди за згодою сторін.  

Як повідомив сільський голова, підстав для розірвання договору оренди немає. Орендар без запізнень чи нагадувань виплачує кошти по соціальній угоді, за можливості допомагає сільській раді технікою.

КСП «Зелений гай» – основний орендар земель у межах Вельбівської сільської ради і поза ними, договір із яким укладений аж до 2035 року. Тож розпрощатись із законно орендованою земелькою він може лише добровільно. Та й справа, як виявилося, досить неоднозначна, адже люди просто вирішили змінити орендаря на місцевого.  

Уже тепер, на відміну від попередніх поїздок до орендаря землі, люди просять підключитись і сільського голову. А йому, хоч і не має палкого бажання втрачати перевіреного роками орендаря, уже дітись нікуди – обраний громадою, а отже і діяти повинен в інтересах її членів.

Селяни впевнені, що орендар не згодиться віддавати землю, поки не сплине термін договору. Тож невдовзі на КСП чекає черговий візит ініціативної групи Вельбівської громади. А вже як вирішить законний орендар, побачимо.

Олександр Товстий, Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...