До уваги внутрішньо переміщених осіб

До уваги внутрішньо переміщених осіб

До уваги внутрішньо переміщених осіб

Поділитися новиною

До уваги внутрішньо переміщених осібІз метою недопущення застосування шахрайських схем і протиправних дій під час виплати пенсій та соціальних допомог, запобігання фінансуванню тероризму внесено зміни до деяких актів Кабінету Міністрів України.

Зокрема, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 березня 2016 року №167 змінюється порядок і механізм здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Змінами передбачено, що з 1 липня 2016 року виплата пенсій та соціальних допомог внутрішньо переміщеним особам здійснюватиметься виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України».

Для отримання пенсійних виплат у липні п.р. і в подальшому внутрішньо переміщені особи, які на даний час отримують кошти через пошту та інші банки, мають звернутись до відділення «Ощадбанку» із метою відкриття рахунку. Після цього подати заяву до органу Пенсійного фонду України про виплату пенсій на цей рахунок.

«Ощадбанком» здійснюється виготовлення платіжних карток, які одночасно будуть пенсійними посвідченнями, для всіх внутрішньо переміщених осіб. Заяву про видачу такого посвідчення подають до Пенсійного фонду разом із необхідними документами всі внутрішньо переміщені особи, незалежно від того, де одержували пенсію донині.

Управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі

LIVE OFFLINE
track image
Loading...