Держпродспоживслужба повідомляє

Держпродспоживслужба повідомляє

Держпродспоживслужба повідомляє

Поділитися новиною

Держпродспоживслужба повідомляєВідповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів», наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 №39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» суб’єкти господарювання,

що здійснюють господарську діяльність у сфері обігу, реалізації, транспортування та виробництва харчових продуктів тваринного та рослинного походження, які не потребують отримання експлуатаційного дозволу на потужності, в обов’язковому порядку повинні провести реєстрацію в загальнодержавному реєстрі потужностей операторів ринку. Реєстрація вище зазначених суб’єктів господарювання проводиться безкоштовно та покладена на Управління Держпродспоживслужбу у Гадяцькому районі. Для проведення державної реєстрації потужності оператор ринку подає заяву за формою згідно із додатком 1 до цього Порядку.

Згідно статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» здійснення господарської діяльності у сфері даного виду діяльності, а саме: первинного виробництва, транспортування, зберігання, продажу харчових продуктів, закладу громадського харчування, виробництва харчових продуктів, закладу роздрібної торгівлі, які не зареєстровані в державному реєстрі, категорично забороняється за порушення вимог чинного законодавства. Передбачено адміністративну відповідальність юридичним особам у розмірі двадцяти трьох мінімальних заробітних плат, фізичним – від восьми до пятнадцяти мінімальних заробітних плат. Відповідно вище вказаного наказу державна реєстрація виробничих потужностей проводиться протягом 3 місяців із моменту опублікування даного наказу в офіційних джерелах.

Реєстрація виробничої потужності для субєктів господарювання на території  Гадяцького адміністративного району проводиться за адресою: вул. Гагаріна, 79а, м. Гадяч, Полтавська область, Управління Держпродспоживслужби,  телефон (05354) 2-26-05.

Ірина Копитько, провідний спеціаліст управління Держпродспоживслужби 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...