Літо – пора алергій!

Літо – пора алергій!

Літо – пора алергій!

Поділитися новиною

Літо – пора алергій!Як не радіти теплому сонечку та квітучим садам, полям, лукам! Проте саме час цвітіння та буяння трав приносить декому проблеми зі здоров’ям.

Після алергії на тополиний пух розпочинається сезон амброзії. Хто ж несе відповідальність за знищення цих рослин, та коли вони стають найбільш загрозливі для алергіків, ми запитали у фітосанітарного інспектора Григорія Красюка.

– Боротьбу повинні вести землекористувачі або власники земельних ділянок. Якщо це територія школи, то відповідальність покладається на директора школи, якщо підприємства – то на керівника. Найбільшу загрозу для населення амброзія проявляє у серпні-вересні під час цвітіння. Ми щорічно повідомляємо населення та керівників установ про небезпеку цих рослин. Найпростіший метод знищення – це вирвати рослину. Ще можна використати гербіциди.

Під час об’їзду по місту на території школи №4 натрапили на галявину з амброзією. Звернулися за коментарем до директора школи Світлани Борис:

– Бачили, що амброзія росте, з нею ми боремося завжди. Цього року ще нічого не робили. Рвати її дуже тяжко, улітку будемо косити. Діти у нас не ходять на території, де вона росте.

Як нам стало відомо, активні мешканці мікрорайону Черемушки вже долучилися до боротьби зі шкідливою рослиною.

«БМ»

 Амброзія полинолиста – це один із найнебезпечніших в Україні карантинних бур’янів-алергенів. Амброзія – трава, що наводить жах на всіх алергіків, адже коли вона зацвітає, частинки її пилку потрапляють в повітря, викликаючи нежить, набряклість, а часом і задуху. Від неї складно сховатися, і людям, страждаючим від алергії, нічого не залишається, як поменше бувати на повітрі і приймати ліки, що пригнічують симптоми. Домінуючим проявом захворювання є сезонний алергічний риніт і кон’юнктивіт, які часто поєднані між собою, сезонна бронхіальна астма, рідше – можливі алергодерматози, кропив’янка і набряк Квінке, атопічний дерматит. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...