«Да пашол ты! Я спешу…»

«Да пашол ты! Я спешу…»

«Да пашол ты! Я спешу…»

Поділитися новиною

«Да пашол ты! Я спешу…»Так реагують на зауваження жителів Ковалевщини водії автівок, які створюють пилову завісу, їдучи ґрунтовою дорогою. Стомившись чекати «кращого життя», яке так часто нам усім обіцяють, жителі центральної вулиці села вирішили творити свою долю самостійно і перекрили дорогу. Людям набридло дихати пилюкою, усі хочуть нормальне дорожнє покриття і чисте повітря.

На страйк, як і годиться, зібрались перші особи району, були і представники міської «Да пашол ты! Я спешу…»ради, і голова сільради, і навіть депутат районної ради.

Селяни виставили свої вимоги:

«Не можна дихнути спокійно – постійно пил у дворах. Машини пруть, не дивляться ні на що. Ми не хочемо так більше жити! Робіть нам дорогу, а ні – будемо перекривати».

Заспокоїти страйкарів намагався голова РДА. Він запропонував діяти у складчину: райрада виділить 100 тисяч гривень на ремонт цієї дороги і сільська скільки ж. Також порадив облаштувати «лежачі поліцейські», імпровізований шлагбаум і встановити обмеження руху для важковаговиків.

Від міської ради виступив перший заступник. Із його слів, у жовтні Ковалевщина згідно децентралізації приєднається до Гадяча, і дорога стане спільною проблемою громади, тож вирішувати її потрібно починати вже сьогодні. Щоправда, як саме – не сказав.   

Люди планували залучити до вирішення проблеми і керівництво цегельного заводу, вважають ремонт дороги своєрідною платою за користування. Але заступник директора цегельного нагадав їм про те, як  не так давно люди самі ж вибирали цеглу із підремонтованої дороги на будматеріали…

Загалом були і сварки, і конструктив, але конкретно так нічого і не домовились. Тільки одні обіцянки лишились: проситимуть у начальника цегельного допомоги, чекатимуть перевиконання бюджету і сподіватимуться, що колись таки і у них буде «людська», як висловився один із учасників зібрання, асфальтована дорога.

«БМ»

10 коментарі до “«Да пашол ты! Я спешу…»

  1. Чтобы иметь нормальную дорогу, нужно самим не мусорить на эту дорогу.Сами летают на автомобилях, а видят только других.

  2. Юрію, повністю з Вами згодна! Маємо з чоловіком у Біленченківці город.Тому часто доводиться їздити туди через Ковалевщину. Так ось,пригадую, років 6 тому один із жителів вивіз зі свого двору землю на дорогу (мабуть проводив якісь будівельні роботи) і присипав нею щебінь. Присипав чималу ділянку дороги.Чи не з тієї землі пилюка здіймається? Адже вона ніде не поділася. То може варто розпочинати справу з аналізу власних помилок?

  3. Прочитал, что выделяют 200000 гривен на ремонт дороги. Чтобы сделать капитальный ремонт,этих денег мало.Может есть смысл засыпать дорогу новым слоем щебенки? И пыли меньше будет и скорость водители поубавят.

  4. Щебню в Ковалевщині вже не видно років з 15, так, що нічого наговорювати що хтось вивозе землю на щебінь. А на огород в Біленченківкі можна проїхати за населеним пунктом, там також є дорога.

  5. Люди, по городу такие окопы что ремонт уже достал , а вы эти деньги хотите пустить в никуда. Для 10-и дворов, а что тогда говорить про ул. Тельмана .

  6. А що там досих пір є дорога, я думала її розмило після дощів? І взагалі там такий смітник , що туди бридко їздити.

  7. Ірино, судячи з усього,Вас “зачепило”.Вочевидь земля була з Вашого двору! Бо, як кажуть у народі: “На злодієві шапка горить.”А з приводу дороги,то щось я не пригадую нормальної об”їздної. От як буде встановлений знак,що через Ковалевщину проїзд заборонено, облаштована альтернативна дорога, то і будемо по ній їздити. А поки що весь люд їде через Ковалевщину,то чому ми з чоловіком маємо створювати собі зайвий клопіт і кудись об”їжджати?

  8. Я не пойму Вас, якщо 10 дворів так, що там не люди живуть?

  9. Анно, ні це не з нашого двору була земля, я знаю хто її вивозив і також цього не одобряю.

  10. Сергію,не 10 дворів,а десь може 50.Але суть не в тому.Цією дорогою користуються не тільки ті люди,що живуть у Ковалевщині, а й жителі Біленченківки,гадячани які мають там дачі,городи,їздять до престарілих батьків. А що вже говорити коли в ярку мотокрос!? Їдуть і машинами і мотоциклами.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...