Він двічі піднімався на Олімп

Він двічі піднімався на Олімп

Він двічі піднімався на Олімп

Поділитися новиною

Він двічі піднімався на Олімп«Рухатися, дихати, літати, плисти, досліджувати, подорожувати – це і означає жити!» – пише на своїй сторінці у Фейсбук 28-річний Євгеній Іващенко. Зрозумівши, що потрібно «рости» і самовдосконалюватись, він у 2014 році зважився переїхати у Грецію. Ось уже 2 роки він мешкає у Афінах, навчається, займається спортом і, як говорить він сам, «постійно працює над собою».

Грецію Євгеній обрав не випадково. Ще з юності його захоплювала країна, яка має одну із найбагатших історій у світовій цивілізації. А ще зізнається,  що завжди хотілося пізнати щось нове і відчути себе щасливою людиною.

«Над собою потрібно постійно працювати, адже бездіяльність притуплює і фізично, і розумово, – зізнається Євгеній. –  Кожен день я намагаюсь приділяти час собі, прислухаюсь до свого внутрішнього голосу, щоб знайти своє покликання. Тільки тут я зрозумів, що, подолавши усі труднощі і досягнувши того, чого прагнеш, можна відчути себе щасливою людиною».

А ще Греція поманила його своїм теплом (300 сонячних днів у році) і блакитними узбережжями. Та й нікуди правди діти – тут «не дорого жити» і безкоштовне навчання.

«Удома я закінчив інженерно-будівельний факультет Полтавського національно-технічного університету. Тому й у Афінах продовжив розпочате – вступив до Афінського національно-технічного університету на інженерно-будівельний факультет».

Цілий рік Євгеній вивчав грецьку мову, що стало справжнім випробуванням для нього. Але, маючи вольовий характер, це йому вдалося, і сьогодні він вільно спілкується із місцевими. Розповідає, що знаходити знайомих на чужині було неважко – там, як і скрізь у світі, живуть різні люди, але на його шляху зустрічались лише щирі та доброзичливі. А тепер навіть менталітет здається йому вже звичним і трішечки навіть рідним. 

Євгеній любить подорожувати і знайомитись із місцевими традиціями.

«Про подорожі можу говорити дуже багато. Я люблю гори і, звичайно, піднімався в гори,  що оточують Афіни: Іміту, Парніфа. Також двічі піднімався на Олімп (узимку і влітку). Від мовних курсів, які я відвідував, були екскурсії до Акрополя і захоплюючі поїздки за місто. Зараз маю велосипед і у вільний час вивчаю околиці».

Обравши професію будівельника, Женя не уявляє свого життя і без спорту. Перший рік, коли вивчав мову і жив далеко від університету, відстань до нього тривалістю 50-60 хвилин долав пішки. Тепер мешкає поблизу навчального закладу, тож ходьбу компенсує ранковими пробіжками. А недавно навіть пробіг 5-кілометровий марафон і зайняв 43 місце із 6600 учасників.

«Мій девіз: рух – це життя. Як відомо, Греція – дуже спортивна країна із давніх часів. Кожної осені тут відбувається класичний марафон, участь в якому беруть 10 тисяч учасників. Я також зареєструвався на участь цього року. Спробую свої сили».

Повертатись додому Євгеній поки не збирається, час покаже, як вчинити правильно. Проте він точно знає, що ніколи не пізно починати щось нове, і доводить це своїм прикладом. Він упевнений, що для підкорення нових вершин потрібно просто працювати над собою, і радить усім жити із натхненням. Саме воно оновлює життєві сили, завдячуючи яким можна досягнути поставленої мети.

Оксана Кириченко  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...