34 тисячі для здійснення дитячої мрії

34 тисячі для здійснення дитячої мрії

34 тисячі для здійснення дитячої мрії

Поділитися новиною

34 тисячі для здійснення дитячої мріїНа 8-му сесію Гадяцької міської ради завітала рекордна кількість депутатів – 24 із 26 обраних. Питань у порядку денному було небагато, тому й розглянули їх швидко.

Спершу депутатів повідомили про створення ще однієї фракції від радикальної партії Олега Ляшка. У її склад увійшли: Олександр Боцула (голова фракції), Геннадій Литвиновський, Валентина Боцула.

Про виконання бюджету міста за 3 місяці 2016 року

Доходи загального фонду – 16102,1 тис. грн:

– податок та збір на доходи фізичних осіб – 6672,3 тис. грн;

– податок на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності – 26,7 тис. грн;

– акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 1678,3 тис. грн;

– податок на майно – 1670,5 тис. грн;

–  єдиний податок – 1320,8 тис. грн;

– адміністративні штрафи та інші санкції – 0,5 тис. грн;

– плата за надання адміністративних послуг – 312,2 тис. грн;

– надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим майном, що перебуває в комунальній власності – 78,3 тис. грн;

– державне мито – 7,6 тис. грн;

– інша субвенція – 59,9 тис. грн;

– освітня субвенція з державного бюджету – 4276,6 тис. грн.

Доходи спеціального фонду – 556,2 тис. грн:

– власні надходження бюджетних установ – 455,1 тис. грн;

–  екологічний податок – 17,4 тис. грн;

– грошові стягнення за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності – 47,7 тис. грн;

– надходження коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту – 32,7 тис. грн;

– цільові фонди, утворені органами місцевого самоврядування – 3,3 тис. грн.

Видатки загального фонду бюджету міста – 12549,8 тис. грн:

– органи місцевого самоврядування – 649,7 тис. грн;

– освіта – 9752,7 тис. грн;

– соціальний захист та соціальне забезпечення – 100,2 тис. грн;

– житлово-комунальне господарство – 617,5 тис. грн;

– культура –117,7 тис. грн;

– фізична культура та спорт – 4,9 тис. грн;

– субвенція на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування – 1207,0 тис. грн;

– інші субвенції – 55,8 тис. грн.

Видатки спеціального фонду районного бюджету – 1470,1 тис. грн:

– органи місцевого самоврядування – 784,1 тис. грн;

– освіта – 504,2 тис. грн;

– соціальний захист населення –18,6 тис. грн;

– житлово-комунальне господарство – 148,8 тис. грн;

– культура – 14,4 тис. грн.

Куди йде податок із сирзаводу?

Раніше були розмови про те, що ТОВ «Гадячсир» після перереєстрації у Києві більше не платитиме податки до міського бюджету. Як виявилось, це була просто чутка, ТОВ продовжує сплачувати у бюджет Гадяча.

Програма співфінансування діє

ОСББ «Пріма» звернулись до міської ради із проханням співфінансувати ремонт покрівлі будинку по вул. Гагаріна, 76-а. Проект на ремонтні роботи вже готовий, вартість – 136 тис. грн. Депутатський корпус пішов назустріч і виділив 20 тисяч гривень, а також наголосив, що усім, хто зважиться на створення ОСББ, міська рада буде допомагати у проведенні будь-яких ремонтних робіт.

У допомогу школярам

Учнівський і батьківський колективи Гадяцької СШ №3 звернулись до депутатів міської ради за допомогою. Як стало відомо, школа виборола перемогу в одному із всеукраїнських проектів, організованих GoGlobal (ініціатива, що об’єднує людей навколо необхідності вивчення іноземних мов в Україні), американською радою, Корпусом миру і Міністерством освіти України. Але для того, щоб прийняти на Гадяччині іноземних гостей, потрібно організувати табір, де діти матимуть змогу протягом 20 днів спілкуватись із англомовним гостем. Із місцем розташування вже визначились – безкоштовне проживання дозволили в одному із вельбівських таборів. Постала інша проблема – для організації харчування потрібно 34200 грн, а таких коштів школа не має.

Перепоною виділення коштів міською радою є законодавство – оздоровити безкоштовно можна лише учнів 1-4 класів та дітей із малозабезпечених родин. Усі інші табори мають право фінансуватись лише за рахунок батьків. Тому депутатський корпус вирішив питання іншим шляхом – будуть шукати вихід із ситуації за рахунок спонсорської допомоги від приватних підприємств.

Вейкбординг нікуди не дінеться!

Це питання було найболючішим на минулій сесії. Тоді, довго зважуючи усі «за» і «проти», депутати вирішили дати приватному підприємцю місяць для упорядкування усіх справ. І от Ігор Фролов (власник річкової канатної дороги) успішно виконав «домашнє завдання» і на сесію представив усю потрібну документацію. Він отримав паспорт на вейкбординг, пройшов усі експертизи, оформив людину на роботу, отримав із центру охорони праці посвідчення на тренера і механіка. А також вперше за історію існування закладу підприємцем придбана квартальна ліцензія на продаж алкоголю, установлений касовий апарат і укладений договір на охорону території.

Це питання було останнім у порядку денному. Підсумували засідання привітанням із першою річницею визнання Гадяча містом обласного значення. 

Оксана Кириченко

Підприємцям, які орендували приміщення у будівлі колишнього банно-прального комбінату, рішенням сесії продовжили договори оренди. А котельню, яка також є частиною комбінату, вирішили також виставити на оренду. Кажуть, один із місцевих приватних підприємців планує облаштувати там спортзал.

 

Рішенням сесії Гадяцька міська рада вирішила вступити до Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування Асоціації «Енергоефективні міста України». Зі слів мера міста, ця асоціація, окрім правової, надає ще й фінансову допомогу на енергозбереження.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...