Як платити за світло?

Останній день перед Великоднем називається Страсна або велика субота

Останній день перед Великоднем називається Страсна або велика субота

Поділитися новиною

Як платити за світло?Починаючи із лютого 2016 року, із метою покращення якості обслуговування ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» перейшло на новий вид розрахунку за спожиту електроенергію, а саме: щомісячно надсилають квитанції кожному споживачу.

І хоч із моменту введення інновації минуло вже близько трьох місяців, споживачі електроенергії ніяк не можуть призвичаїтись до нововведення.

Дзвінки із питаннями «Що із тими квитанціями робити?» ми отримуємо чи не щодня. Тож і вирішили пояснити усі нюанси. У цьому нам допоміг начальник абонентської групи Микола Варавський.

Паперовий рахунок щомісячно доставляють у кожну домівку. Він являє собою інформаційну карту, яка містить усі дані конкретного рахунку.

Отримавши рахунок, споживач повинен сплатити ту суму,  яка вказана у графі «Сума до сплати». Але при цьому потрібно бути уважним і дивитися на дату. «Платіжка» може надійти вже після того, як рахунки оплачені.

На відривному талоні містяться показники лічильника, які ви раніше повідомили в абонгрупу, або ж контролер «зняв» самостійно. Це нормальний показник.

Якщо біля показника зазначена зірочка (*), то показник вказано у середньому, значить його не зафіксували ні споживач, ні контролер, а просто вирахували у середньому за минулорічними показниками. Його ви можете відкоригувати, зателефонувавши у абонгрупу.

Далі нові показники лічильника ви вписуєте у платіжку і платите ту цифру, яка вказана у графі «До сплати». Останній показник, той, що вписали ви, і буде зазначений у наступній платіжці як попередній. 

У зв’язку із нарахуванням субсидії може бути вказана переплата і, відповідно, до сплати «нуль». Якщо у графі «До сплати» вказаний нуль, значить платити не потрібно. 

Якщо у квитанції вказана заборгованість, потрібно уважно дивитись на дату, можливо, вона вже оплачена. Якщо ні – звертайтесь у абонгрупу особисто або ж телефонуйте 2-17-41.

Начальник абонгрупи наголошує на тому, що сьогодні у споживачів ще лишились книжки для сплати за електроенергію. Ними можна користуватись і платити, як і раніше. Але по їх закінченню все ж доведеться перейти на новий вид розрахунку.

Цього не треба боятись. Якщо у вас виникли будь-які питання, ви можете зателефонувати на номер цілодобового і безкоштовного кол-центру (0800210312), оператори якого мають доступ до бази даних і навіть можуть вносити показники, формувати і корегувати рахунки.

Споживач повинен отримати свою платіжну квитанцію із 10 по 13 число кожного місяця. Якщо ви за будь-яких причин не отримали свою платіжку, сповіщайте.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...