26 квітня відбулося засідання колегії в РДА

Фото використане як ілюстрація

Фото використане як ілюстрація

Поділитися новиною

Фото використане як ілюстраціяПідсумували економічний та соціальний розвиток району та виконання бюджету за перший квартал.

Доповідала нач. відділу економічного розвитку торгівлі та інфраструктури: «У поточному році три проекти від району направлено до регіональної комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку наступного року, а саме:

будівництво модульної теплогенераторної на твердому паливі у Сарській школі (1624,7 тис. грн); придбання рентгенівської універсальної системи для ЦРЛ (7950,0 тис. грн) та шкільного автобуса для Вельбівської ЗОШ (1200,0 тис. грн). Ремонт доріг – першочергове завдання, уже проведений поточний ремонт у Плішивецькій та Лютенській сільських радах, а також завершуються роботи у Розбишівській. На постійному контролі в управлінні соцзахисту  знаходиться стан своєчасності виплати заробітної плати по району. На квітень заборгованість становила 11718,3 тис. грн, в тому числі ТОВ «Гадячсир» – 7217, 0 тис. грн, ТОВ «Техмолпром» – 4250,6 тис. грн. На 21 квітня заборгованість по району становить 9516,3 тис. грн. За перший квартал до доходної частини бюджету надійшло 117152,4 тис. грн (план – 113963,7 тис. грн). До спецфонду надійшло 3866,8 тис. грн (план – 3106,9 тис. грн).

Надання населенню житлових субсидій

До управління соцзахисту залучили чотири штатних одиниці та 12 чоловік із центру зайнятості на громадські оплачувані роботи з технічної підготовки документів. На 1 квітня за призначенням житлової субсидії на опалювальний період 2015-2016 р. звернулося 15190 домогосподарств, із них призначено субсидій 15171 (із них 619 сім’ям – субсидія для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу та твердого палива) та по 19 домогосподарствам відмовлено у призначенні субсидії (громадяни проживають у будинках без реєстрації та без наявності договору оренди).   

Упорядковуйте обрізку дерев

На території району під час складних погодних умов відбувся ряд аварійних вимикань електропостачання. Однією із причин є зелені насадження. Унаслідок падіння дерев у Броварках, Веприку, Малій Обухівці та Книшівці траплялося відключення електропостачання. Представник Гадяцької філії ПАТ «Полтаваобленерго» звернувся до представників органів місцевого самоврядування, власників та орендарів земельних ділянок, де знаходяться зелені насадження, які заважають лініям електропередач: «Силами тільки нашого персоналу дані проблеми не вирішимо. Замість того, щоб займатись технічним обслуговуванням, значну частину робочого часу експлуатаційної бригади займають роботи з розчистки електроліній, в основному це підрізання крон дерев».

Присутні висловили невдоволення з приводу того, що коли проводиться обрізка дерев поблизу ліній електропередач, обпиляні гілки не прибираються. Голова П.-Роменської сільської ради: «…Хоч і роз’яснюємо людям, щоб слідкували за лініями електропередач, але не всі це роблять. Ми будемо співпрацювати з вами. Давайте так, ви складаєте протоколи, а адміністративна комісія буде розглядати їх та штрафувати, бо по-іншому, мабуть, ніяк».

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...