Ау, ДАІ!

Ау, ДАІ!

Ау, ДАІ!

Поділитися новиною

Ау, ДАІ!

Ще восени минулого року Кабінет Міністрів офіційно ліквідував Державтоінспекцію. Та на її місці утворено сектори безпеки дорожнього руху в складі відділів поліції. Головною метою цієї реформи було зменшення дорожньо-транспортних пригод, створення умов для безпечного і комфортного руху всіх учасників дорожнього руху. Даний матеріал готувався до професійного свята «Дня ДАІ МВС України».

Але працівники даної служби не дуже хотіли розмовляти з кореспондентами, обумовлюючи, що такого професійного свята вже не існує. На рахунок того, щоб зробити фото з місця патрулювання, працівники знаходили різні відмовки.

Як же працюється  в утвореному секторі безпеки дорожнього руху, редакції тижневика все ж таки вдалося поспілкуватися з начальником Олександром Березовським.

Які ж зараз функції виконує ваш відділ поліції?

Називаємось ми зараз «Сектор безпеки дорожнього руху». Перевели нас у відділ поліції, а обов’язки у нас такі, як і раніше: ведемо нагляд за дорожнім рухом, оформлюємо ДТП, ведемо нагляд за утриманням вулично-шляхової мережі та перевіряємо транспорт.

Де зараз відбувається патруль сектора безпеки дорожнього руху?

Зараз патрулюємо по місту, саме тут відбувається 60 відсотків ДТП. Спільно з працівниками відділу поліції виїжджаємо в район. Також разом із ними створюємо групи і проводимо рейди по території району. Кожного дня 3–4 виклики завжди є. Тим паче, що з приходом весни дорожньо-транспортних пригод завжди більшає. Виїжджають на мопедах, мотоциклах, велосипедах. Є люди, які сідають за кермо, взагалі не знаючи правил дорожнього руху. Основна маса порушників відбуваються штрафами.  

Яка кількість ДТП спостерігається за останній період?

Найбільше проблем, як минулого року, так і цього, – це п’яні водії. У минулому році за такими порушеннями наше місто стало першим по області.

Чи плануються патрулювання в районі Великого круга, буває таке, що продавці сидять майже на проїжджій частині?

Продавці сидять за межами проїзної частини, і це є порушенням правил торгівлі, і тому ми за це відповідальності не несемо. Цю проблему потрібно вирішувати, але ми не в змозі допомогти.

Скільки працівників налічує сектор безпеки дорожнього руху?

Зараз у нас три працівники. Хотілось би, звичайно, збільшення штату, усе таки в районі близько 60 тис. населення. Автомобіль у нас один, на даний час вистачає. Сподіваємось, у період реформування, можливо, щось і зміниться.

Чи пропонують порушники розрахуватись на місці?

Буває, що пропонують. Більшість говорять: «Ми ж свої, пропустіть». А були такі, що й картоплю пропонували посадити, аби тільки не штрафували. Було всяке, але ми з цим не граємось, відразу ж складаємо протокол. Зарплату нам підняли, то хватає. Можливо, скоро камери самі фіксуватимуть порушення. Камери в місті є, залишається тільки чекати прийняття закону, і щоб система запрацювала. Тоді буде простіше, будемо сидіти у райвідділі виносити постанови, а штрафи водії отримуватимуть поштою.

На жаль, утворений сектор безпеки дорожнього руху в нашому місті можна побачити вкрай рідко, не так, як у інших містах. Наприклад, Лебедин – невелике провінційне містечко, але там явно відчувається порядок, постійно здійснюється контроль за станом аварійності на проїжджій частині. А в нашому місті сектор безпеки дорожнього руху, на жаль, можна побачити, якщо вже виникло якесь правопорушення.

Оксана Руденко

1 коментар до “Ау, ДАІ!

  1. Що?Не беруть? Навiть пiд загрозою смертi? Уже хватає? Це перемога!!!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...