Підбито підсумки роботи Пенсійного фонду

Підбито підсумки роботи управління Пенсійного фонду

Підбито підсумки роботи управління Пенсійного фонду

Поділитися новиною

Підбито підсумки роботи управління Пенсійного фондуПідбито підсумки роботи управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі за перший квартал 2016 року

У першому кварталі 2016 року робота управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі спрямовувалася на виконання своєї функції як виконавчого органу державної влади, що втілює в життя державну пенсійну політику, підтримку стабільності пенсійної галузі, виконання бюджету Фонду, забезпечення прав застрахованих осіб і контроль за достовірністю відомостей у системі персоніфікованого обліку.

Станом на 1 квітня 2016 року до бюджету управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі із усіх джерел фінансування на виплату пенсій та допомог надійшло 82857,6 тис. грн, що на 4818,95 тис. грн більше, ніж за відповідний період минулого року. План власних надходжень на 1 квітня 2016 року виконано на 109,5%. При плані 237,7 тис. грн фактично надійшло коштів 260,2 тис. грн, що на 167,5 тис. грн менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

За рахунок зазначених ресурсів у законодавчо встановлені терміни забезпечено стале і своєчасне фінансування пенсій та грошової допомоги 17364 пенсіонерам району.

Місячна потреба на виплату пенсій у районі зросла у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 1521,78 тис. грн і в квітні 2016 року досягла 27649,32 тис. грн.

Упродовж звітного періоду спеціалістами управління призначено 117 нових пенсій (у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року число новопризначених пенсій на 39 зменшилося). Пенсії за особливі заслуги перед Україною встановлено 4 громадянам, проведено 292 індивідуальних перерахунків пенсій, виплачено 207 допомог на поховання, видано 160 пенсійних посвідчень та 885 довідок по місцю вимоги.

Упродовж звітного періоду до управління за переведенням виплати пенсії за місцем фактичного проживання звернулося 9 осіб, що виїхали з території Донецької та Луганської областей. Узяття на облік та виплати пенсій здійснюється невідкладно за матеріалами електронних пенсійних справ.

Борг зі сплати єдиного внеску, що рахувався на 1.10.2013 року, становив 680,4 тис. грн, у тому числі недоїмка по внесках – 596,6 тис. грн. Після передачі функцій адміністрування єдиного соціального внеску постійно здійснюється співпраця з органами фіскальної служби щодо погашення боргів. У результаті спільних заходів боржниками погашено боргів на суму 23,3 тис. грн, а з часу передачі функцій адміністрування єдиного соціального внеску загальна сума погашення боргів становить 370,3 тис. грн.

Заборгованість по сплаті пенсійних внесків на 1 квітня 2016 року зменшилася у порівнянні з початком року на 1,7 тис. грн і склала 201,8 тис. грн, у тому числі недоїмка по внесках – 161,6 тис. грн, по пені – 19,7 тис. грн, по штрафних санкціях – 20,5 тис. грн.

У поточному році, відповідно до ст. 12 Закону України «Про виконавче провадження», управлінням Пенсійного фонду в Гадяцькому районі як стороною виконавчого провадження спільно з державними виконавцями проведено 4 рейди та обстежено 21 боржника.

У результаті спільних дій УПФУ в Гадяцькому районі та ВДВС Гадяцького РУЮ з початку 2016 року надійшло коштів на суму 28,6 тис. грн, у тому числі з рахунків виконавчої служби – 24,2 тис. грн, самостійно сплачено боржниками 4,4 тис. грн. Із початку року працівниками управління проведено ознайомлення з 24 виконавчими провадженнями.

Заборгованість по відшкодуванню пільгових пенсій зменшилася з початку року на 6,4 і становила на 1.04.16 року 1408,0 тис. грн, у т.ч. заборгованість підприємств банкрутів-– 1344,5 тис. грн, а борги, що мають статус «безнадійні», складали 63,5 тис. грн.

У ході проведення 17 зустрічних перевірок достовірності видачі підприємствами, установами, організаціями документів для призначення і перерахунку пенсій попереджено 8 порушень. У звітному періоді проведено 3 перевірки поштових відділень та УДППЗ «Укрпошта» щодо цільового використання коштів Пенсійного фонду на виплату пенсій і допомог (порушень не виявлено) та 11 перевірок платників щодо достовірності поданих відомостей по застрахованих особах.

Для забезпечення спрощення процедури отримання послуг, скорочення термінів надання та підвищення їх якості в управлінні працює відділ обслуговування громадян. Протягом звітного періоду на прийомі побував 1961 громадянин. Крім того, упродовж 2016 року продовжувалося впровадження дистанційних форм обслуговування громадян через електронні ресурси Пенсійного фонду: веб-портал, інформаційні кіоски, локальні програми із самостійного обчислення пенсій.

У звітному періоді продовжувалася співпраця із місцевими засобами масової інформації, унаслідок якої розміщено 5 публікацій у друкованих виданнях, здійснено 4 виступи у радіоефірі, організовано 8 виїзних прийомів громадян та проведено 3 семінари. На «гарячу лінію» управління звернулося 94 особи.

Протягом року постійно в управлінні проводилася робота, спрямована на реалізацію актів Президента України та Кабінету Міністрів України з питань боротьби з корупцією та інших документів антикорупційного спрямування.

С.А. Федоренко, перший заступник начальника управління

LIVE OFFLINE
track image
Loading...