Слово дав керівник і депутат обласної ради

Відповідь О.М. Кавуна на статтю в «БМ» від 11 лютого цього року

Відповідь О.М. Кавуна на статтю в «БМ» від 11 лютого цього року

Поділитися новиною

Земля стала насьогодні болючим питанням у нашому житті. Так сталося у с. Вельбівка Гадяцького району. Понад 10 років поспіль звертаючись до сільських голів (у минулому М.Г. Балюра, а діючий А.М. Койло) з питань виділення земель соціальної сфери, отримували одну відповідь: «Землі немає. Чого вам треба? Де я її візьму? Я нічого не знаю».

Урвався наш терпець, і у кінці 2014 року на сходці села, де слухали звіт роботи сільського голови, і були присутні голова РДА О. Матюшенко, голова райради В. Нікітенко, було підняте питання, де поділися наші землі. Чому не виділені земельні ділянки працівникам соціальної сфери? Пообіцяли розібратися і допомогти. Цілий рік чекали поважних гостей наприкінці літа 2015 року. На зборах у СК був присутній А. Попельнюх. Виявилось, що він орендує вельбівські землі запасу. Спокійний, поважний чоловік доповів, опустивши свій погляд вниз. І тут він говорить: «По питанню землі ніяких проблем не буде, хто хоче отримати землю, нехай звертається у с/р і пише заяву. А КСП «Зелений гай» дає погодження на розірвання договору та надання людям з/д. Землю ви всі отримаєте». І запевнив: «Кому щось буде не зрозуміло, звертайтеся до нашого юриста». Потім чоловік іще раз підвівся і промовив: «Ті люди, які отримують землю, нехай спочатку визначаться, до кого вони віддають свою землю. Хто буде їм виготовляти технічну документацію та платити гроші». «Якщо ви вирішили в КСП «Зелений гай», то подайте список і напишіть доручення на нашого юриста, а якщо ви хочете йти до О.Сірика, я не буду суперечить та перешкоджати даному господарству. Виділю поле або частину поля. У цьому проблем немає ніяких, нехай оформляє і обробляє».

Люди Вельбівської соціальної сфери отримали рішення про надання їм з/д і звернулися до с/р за дорученням, де було чітко визначено, що 43 особи взяли ці доручення на юриста ФГ «Стимул-Агро», а 9 чоловік визначилися йти в КСП «Зелений гай». Ці 43 людини написали колективне звернення до А. Попельнюха, який обіцяв передати, виділити та не перешкоджати. Група поїхала на зустріч, виявилось – треба записатись. Понад дві години чекали, вислухали багато неприємного від юриста О. Грицана. Вийшов володар землі Вельбівської А. Попельнюх, грубо відповів: «У мене немає часу з вами про щось говорити ні сьогодні, ні завтра». Просимо, давайте на післязавтра. Подумав, каже: «Добре, на 8 ранку». Приїхали, на прохідній доповіли, що керівника немає, поїхав у Полтаву. А приїхали ми за вашою обіцянкою, віддати і не перешкоджати. Ви знаєте, шановний Анатолію Федоровичу, ніколи б не подумали, знаючи вас, що прості селяни, борючись за свою землю, отримують гірку обіцянку. Земля для селян з діда-прадіда – основне багатство і годувальниця. Та все ж таки соціальна сфера в кількості 43 чоловіки сподівається, що ваша обіцянка не буде порожньою.

О. Гоцуляк, Т. Пінчук, К. Огризько, Г. Юрченко, М. Бондаренко


Голові правління КСП «Зелений гай» депутату Полтавської обласної ради Попельнюху А.Ф. 

                                                Колективне звернення

Ми, жителі села Вельбівка і колектив соціальної сфери села, висловлюємо Вам подяку за надання погодження про надання земельних ділянок, які знаходяться в оренді КСП «Зелений гай». Сесією Вельбівської сільської ради 11.02.2016 р. прийнято рішення про надання нам земельних ділянок та виготовлення технічної документації та послідуючих документів. Це земля, на яку ми чекали 10-12 років. Ми пишаємося Вами як керівником і депутатом. Ми як колектив прийняли тверде рішення передати цю землю у господарство «Стимул-Агро», керівник О.В. Сірик. Нами передані доручення та всі необхідні документи для оформлення цієї землі юристами даного господарства. Господарство «Стимул-Агро» повністю буде фінансувати переоформлення. Звертаємося до Вас із проханням передати дані землі на користування «Стимул-Агро» уже зараз. Пам’ятаємо Ваші тверді слова про те, що  ми маємо право вирішувати, кому віддавати землю, та обіцяли віддати даному господарству нашу землю. Наше прохання не ставати в позицію та не перешкоджати в переданні та користуванні цією землею. Ми все це пам’ятаємо, тому просимо передати землю уже зараз, поки документи будуть на стадії оформлення. Ми як колектив віримо і знаємо, що Ваші слова і обіцянки будуть виконані. Не потребуємо принизливих подачок і грошових виплат, «вступних» за заключення договорів оренди. Ми прийняли тверде рішення, від нього не відступимо.

З повагою соціальне сфера і жителі села Вельбівка. В тому розписуємось і докладаємо уточнюючий список. Всього 43 підписи

 

 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...