Корисна справа задля майбутнього

Корисна справа задля майбутнього

Корисна справа задля майбутнього

Поділитися новиною

Корисна справа задля майбутньогоЧоловіки та жіночки, дорослі та молоденькі, зовсім юні та поважного віку краснолучани родинами, парами зібралися прохолодного недільного ранку на виїзді села Красна Лука задля спільної справи. Сотні дерев та кущів були висаджені на території новоствореного садка.

Десятки горіхів, яблунь, груш, слив, вишень та абрикос, саджанців сосен та каштанів стали рівненькими рядками після дбайливої посадки. Не обійшлося і без символу країни – калини. Сама природа сприяла створенню садка, бо із надр саме по центру ділянки випустила джерело. Це стало знаком для створення криниці.

Саджанці люб’язно були надані депутатом Полтавської обласної ради, директором ТОВ НВП «Нафтогазсервіс» А.Ф. Попельнюхом, Г.С. Красюком, В.І. Мигалем.  Технікою допомогли О.Ф. Мантій та О.Є. Павлюченко.

Ентузіазм, з яким працювали, зігрівав не лише тіло, а й душу. Кожен знав, що через декілька років на колись пустій ділянці зазеленіють дерева та кущі, птахи облаштують свої гнізда, защебечуть переливами пернаті, кожен знайде прихисток у спеку, можливо, ще й  вип’є кухлик джерельної води та поласує смачним яблуком.

 Головним цього дійства став не хто інший, як сільський голова Віктор Романенко. Зі знанням справи посадовець цього дня копав лунки під саджанці, опікувався висотою дерев під високовольтними лініями електропередач, скеровував  «картину» майбутнього садка.

Як годиться, після гарної роботи та з метою кращого росту садка кожного чекала смачна польова каша від родини, яка живе по сусідству.

Образливо лише, що дорога з міста до села Красна Лука, яка прекрасна за будь-якої пори року і яку ми не могли не фотографувати, бо вона насправді зачаровувала, і ми між собою називали її «дорогою до раю», зараз перетворилася на шлях з обочинами, захаращеними хмизом, що залишився від спилювання насаджень дерев обабіч шляху.

Версій для спилювання було декілька: 1) старі дерева; 2) заважають електропроводам. Як виявилося пізніше, причина була зовсім іншою. На жаль! Шкода, що кілька осіб змогли знищити те, що росло десятками років, оберігало шлях від суховіїв та хуртовин, стало візиткою села. Обіцяли відновити насадження, але на цей час лише гори хмизу та згарища від його спалювання. Усе саме так, як написано у підручниках з екології.

Будьмо оптимістами! Нехай майбутній садок лише радує краснолучан своїм ростом, зеленню та плодами. Хай девіз «Зробимо куточок, де живемо, кращим!» стане девізом життєдіяльності кожної громади. Упевнена, що до наступної акції «Ліквідація стихійних сміттєзвалищ» долучиться ще більше жителів села. Творимо дива спільно! Це не так і складно при бажанні.

Віта Нижник

LIVE OFFLINE
track image
Loading...