«Оновлений» Кобзар

«Оновлений» Кобзар

«Оновлений» Кобзар

Поділитися новиною

«Оновлений» КобзарДивина сталася днями – пам’ятник Тарасу Шевченку кілька разів змінив надпис! Замість звичного « буде син, і буде мати, І будуть люде на землі…» з’явилась нова табличка з більш повним надписом «Іна оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, І будуть люди на землі». Чому так і що послужило причиною змін та ще й явних помилок у тексті?

Кажуть, що на відзначенні однієї з річниць від дня народження Шевченка, хтось запропонував змінити слова викарбувані на пам’ятнику. Тоді цю пропозицію підтримали усі присутні, але зміни відбулися аж через рік.

Без попередніх обговорень чи попереджень, у день святкування 202-ї річниці від дня народження Кобзаря надпис вже був новим, а сама табличка трималася на мотузках. Кілька днів потому її вже встигли закріпили – приклеїли до пам’ятника спеціальною сумішшю. Але не встигла та суміш висохнути, а гадячани звикнути до нового надпису, як табличка зникла.

Ми вирішили поцікавитись у керівника районної ради (за чутками саме райрада причетна до зміни таблички) у чому причина зміни? Але він коментувати ситуацію відмовився.

Користувачі соцмереж впевнені у тому, що новий напис напрочуд вдало гармонував із пам’ятником і був більш актуальним ніж старий. Оновлена цитата повніше описує сьогоднішню ситуацію в країні, та й слова читалися краще.

Тепер місцеві активісти ініціюють обговорення питання зміни підпису на пам’ятнику. А думку, яка сформується у процесі обговорення, просять врахувати і прийняти остаточне рішення – встановлювати нову табличку чи ні.

Оксана Кириченко

Пам’ятник Т.Г.Шевченку було встановлено у листопаді 2013 року. У день представлення його гадячанам, напис на ньому взагалі був відсутнім. 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...