Індивідуальні номерні знаки: порядок і вартістьвиготовлення

індивідуальні номерні знаки: порядок і вартістьвиготовлення

індивідуальні номерні знаки: порядок і вартістьвиготовлення

Поділитися новиною

індивідуальні номерні знаки: порядок і вартістьвиготовленняАвтовласники в Україні вже понад 10 років мають право самостійно визначати символи на індивідуальних номерних знаках. Одних спонукж бажання постійного вдосконалення (тюнінгування) улюбленого авто, інших – прорекламувати бізнес, дехто у такий спосіб заявляє про свою особливість, а є й такі, що вірять в магію чисел.

Цією ідеєю захопилися не тільки автолюбителі, а й велосипедисти, й матусі. Часто доводиться бачити прикріплений знак, скажімо, з іменем власника, на двоколісному ровері чи на візочках з немовлятами на кшталт «ЗІРОЧКА», «КОСМОНАВТ» або просто «САНЬОЧОК».

Звісно, з номерним знаком «АNGEL » чи «В0SS» перетнути Державний кордон України не вдасться, проте дивувати своєю фантазією інших на теренах нашої країни можна скільки завгодно!

То ж що важливо знати автолюбителям при виборі індивідуального номерного знака?

Реєстрація іменного номера можлива тільки із тому випадку, коли автомобіль має державний номерний знак. На номерні знаки дозволяється наносити зображення на власний розсуд заявника, якщо ці зображення не підпадають під визначення заборонених.

Отож, на індивідуальні номерні знаки забороняється наносити написи, які є дискримінаційними за ознаками походження, соціального і майнового стану, расової га національної належності, статі, освіти, ставлення до релігії, родом і характером занять, місцем проживання, за інших обставин, а також використовувати або імітувати зображення Державного Герба України, державних символів інших держав та міжнародних організацій, а також офіційні назви державних органів України, крім випадків, передбачених законодавством.

Потім розроблений макет індивідуального номерного знака, погоджується із замовником та затверджується посадовою особою Головного сервісного центру МВС. По цьому визначається вартість комплект) індивідуальних номерних знаків згідно з чинним законодавством. Після сплати вартості комплекту номерних знаків, що підтверджується відповідною квитанцією, затверджений макет передається виробникові для виготовлення. Термін виготовлення індивідуальних номерних -шансів установлюється до одного місяця з моменту надходження оплати.

Також звергаємо увагу на те, що після реєстрації індивідуальних номерних знаків свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу підлягає заміні, а в графу «Особливі відмітки» нового свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу вноситься інформація про індивідуальні номерні знаки.

Для замовлення індивідуального номерного знака власник транспортного засобу (юридична або фізична особа) надає сервісному центру такі документи:

– заяву;

– свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу або його копію;

– довіреність, оформлену в установленому порядку (за відсутності власника транспортного засобу);

– особистий паспорт заявника;

– установчі або статутні документи юридичної особи чи їх копії (за потреби);

– документ, що засвідчує державну реєстрацію символіки або логотипу юридичної особи (у разі нанесення логотипу або символіки на індивідуальний номерний знак), або його копію;

– копію посвідчення члена громадської організації (за потреби).

Законодавчо встановлена вартість номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються на індивідуальне замовлення їх власників: для автомобілів за комплект, в залежності від кількості символів, від 486 гри. до 681 гривні;

для мотоциклів за один номерний знак – від 180 до 330

За номерні знаки легкових автомобілів, виготовлених відповідно до вимог державних стандартів, які мають комбінацію з чотирьох однакових цифр і в межах від 0001 до 0009 відповідно до наказу МВС 29.10.2007. №432 автовласнику доведеться сплатити від 7 500 грн. до 20 000 грн.

О.Тихенко, ТЕРИТОРІАЛЬНИЙСЕРВІСНИЙ ІІЕНТР № 5345 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...