«Виходжуіз дому, дивлюсь – гроб лежить…

«Виходжуіз дому, дивлюсь – гроб лежить…

«Виходжуіз дому, дивлюсь – гроб лежить…

Поділитися новиною

«Виходжуіз дому, дивлюсь – гроб лежить…Тю, думаю, де він узявся? Узяв монтіровку, думаю, піду подивлюся, може, й чоловік там лежить. Немає нікого. Так два тижні і пролежав там. Труна із виду стара, мабуть, хтось собі зробив, та не пригодилась». 

Таку трохи моторошну історію ми почули від відвідувача редакції. Згодьтеся, не щодня побачиш таке видовище. Виявляється, такі дивні речі частенько можна побачити на славнозвісному смітнику на Вовчій.

У листопаді минулого року кореспондент тижневика «БМ» був там на «екскурсії», але сьогоднішня картина зовсім інша, і змінилася вона, на жаль, не в кращу сторону. 

«У нас тут уже гірше, ніж у Хитцях. Сміття вже на дорозі валяється: 12 собак прижилося, вони й розтягують. А скоро ж підсохне усе, то знову горітиме, як у тому році,» – бідкаються схвильовані жителі вулиці Комарова.  

4 березня громада зібрала сходку, щоб вирішувати подальшу долю смітника. І ніби всі згоджуються, що самі сміття наносили, а вирішення проблеми не бачать.

«Хоч і загорнуть цей смітник, люди нового нанесуть! Увесь Гадяч причепами возить, чого ж його у Хитці везти, як поряд свій смітник є? Більше ж нікуди. Ми ж просимо, щоб загребли оце звалище. Накидають сюди люди із кооперативу, то нехай вони і приберуть. А їх начальник каже: «Мені всьо равно! Нехай викидають». Ну що йому скажеш?» – люди знову  нарікають  на голову гаражного кооперативу. Кажуть, не хоче загортати котлован. Скільки люди не звертались до нього із проханнями, усе безрезультатно.

Тогоріч Микола Михайлик без краплі сорому в очах сказав нам, що частенько і сам зустрічає паломників, які несуть сміття. Але він їх не гонить, бо вони ж не під ноги кидають. Тепер дочекалися, що сміття вже не під ногами, а просто під носом. Уже начальник гаражного кооперативу погоджується, що смітник організували на кооперативній землі. Але постійно прибирати його він не має коштів. Усе ж, мабуть, утомившись слухати скарги сусідів, він пообіцяв загорнути смітник, щоправда, як погода покращиться. Але навіть після цього він упевнений, що сміття продовжуватимуть носити сюди так само.

Присутня на зібранні депутат міськради пообіцяла донести проблему і до відома депутатського корпусу. Можливо, там установлять сміттєві баки. Пропонували також посадити сторожа, щоб той не допускав нового скупчення сміття. Але ж потрібно платити зарплатню, а на це немає коштів.

Міська влада чомусь практикує байдужу позицію по відношенню до  проблеми. Рік тому приїжджали, подивились та й на тому забулося. Незрозуміло, чому нікому немає діла до злощасного звалища. Тече увесь той бруд струмками прямо в річку. А між тим усі чекають, поки смітник на Вовчій перевищить масштаби хитцівського.

Оксана Кириченко 

1 коментар до “«Виходжуіз дому, дивлюсь – гроб лежить…

  1. На привеликий жаль, в бою за торжество впровадження заходів по вивезенню сміття цивілізованим способом з приватного сектору міста та з території міської ради, яка віддана в користування гаражного кооперативу “Ластівка” , де, поки що, отримала поразку, в силу погіршення здоров”я, не змогла бути присутньою на сесії міської ради. Але продовжу боротися конкретними засобами.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...