«Тополиний пух» більше не літатиме…

«Тополиний пух» більше не літатиме…

«Тополиний пух» більше не літатиме…

Поділитися новиною

«Тополиний пух» більше не літатиме…Біленченківські тополі не дають спокою жителям села. Тиждень тому їх почали випилювати, мотивуючи повною санітарною очисткою лісосмуг. Тоді ж просто посеред дороги швиденько урочисто проголосили, що «тополі в аварійному стані, і їх потрібно випиляти».

Та жителів села чомусь не покидає думка, що все незаконно.

Кілька разів у редакцію телефонували розлючені біленченківці і скаржились: «Ми ті тополі власними руками саджали, кожну весну білили! А їх тепер так безжально пиляють на дрова!»

Що ж там робиться, поїхали подивитись і ми. Тополі доволі пристойного вигляду, явних ознак якоїсь хвороби не видно. Звісно, почистити дерева не завадило б, але ж це не значить, що їх потрібно випилювати. 

Сергій Нікітенко (сільський голова) коментувати ситуацію відмовився. Сказав лише, що для нього це дуже болюче питання.  

Проте свою «хорошу» роботу показував ПП Цінченко (підприємець, який пиляє усі дерева по району).  Приїхав, показався, розповів казку, як працівники гарно приберуть за собою. Нових дерев посадити, щоправда, не обіцяв, але тричі наголосив, що сплатить попневу плату, за яку сільська рада зможе купити саджанці (скільки їх куплять на ті гроші, сказати забули). Загалом, прорекламували роботу добре, та насправді приємного мало. Спиляли усю лісосмугу, лишились самі пеньки. Горітимуть тепер ті тополі синім полум’ям у Біленченківській шкільній котельні. А найприкріше те, що сільський голова у цій історії лишиться крайнім, люди в селі не здогадуються, що він взагалі непричетний до спилювання дерев. Договір на вирубку дерев укладений із райавтодором, а керує усім процесом районна влада, яка на кожній нараді хвалиться про те, скільки коштів зекономили завдяки переходу на тверде паливо. Забувають тільки розповідати про те, що з такою швидкістю випилювання лісів та посадок дуже скоро житимемо ми з вами у степу…

Оксана Кириченко  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...