Дитяча злочинність, громадські помічники та що робити з дорогами

Дитяча злочинність, громадські помічники та що робити з дорогами

Дитяча злочинність, громадські помічники та що робити з дорогами

Поділитися новиною

Дитяча злочинність, громадські помічники та що робити з дорогами10 лютого відбулося засідання районної ради.

Обговорювали встановлення належних знаків, розчищення доріг, патрулювання і контроль стану доріг працівниками сектору безпеки дорожнього руху в Гадяцькому районі.

Стан дитячої злочинності

Обговорили ситуацію, яка відбулася у школі №3, де троє школярів отруїлися наркотичною сировиною, один з яких із дитячого будинку. Сергій Дубницький (старший інспектор поліції у справах дітей) пояснив, що при перевірці не було встановлено самого факту продажу. Неповнолітній, котрий приніс «коноплю» у школу, сказав, що  знайшов її в селі Харківці за клубом. Батьки відмовилися ставити дітей на облік до лікаря-нарколога. Зараз із школярами  проводиться профілактична робота індивідуально та в присутності батьків.  Голова адміністрації запропонував зробити 3 соціальних банери «Стоп наркотик!», на якому вказати номери телефонів певних служб, міської ради та адміністрації. А також провести профілактичні роботи серед неповнолітніх. Дано завдання сільським радам перевірити, до якого часу повинні працювати заклади села. Контролювати реалізацію спиртних напоїв неповнолітнім. 

Громадські помічники

На сьогоднішній день зареєстровано 5 громадських формувань, 4 – у сільських місцевостях та одне – у Гадячі. Вони налічують 72 громадських помічники.

Стан роботи по місту та району громадських помічників та інспекторів поліції

На даний час ставки для громадських помічників виділили такі сільські ради: Великі Будища, Лисівка, Петрівка-Роменська, Краснознаменка, Сари, Березова Лука. Поки що не всі мають посвідчення громадського помічника, але працюють офіційно та отримують заробітну плату. Усім сільським радам направили листи на виділення кімнати дільничного, для цього уже виділили певні кошти. Планується встановити знаки, на яких буде інформація, хто саме обслуговує населення та в якому місці знаходиться дільничний пункт. Дані знаки повинні бути в кожній школі, у кожному садочку,  об’єктах соціальної сфери, магазинах. На вирішення цієї проблеми дали місяць.

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...