Квартиру під охорону

Квартиру під охорону

Квартиру під охорону

Поділитися новиною

Квартиру під охоронуЗа останній період на території України значно погіршилася криміногенна обстановка. Не зважаючи на проведені профілактичні та оперативні заходи, збільшилася кількість крадіжок із житла, господарських будівель та автотранспорту громадян. Особливе занепокоєння викликає обстановка з крадіжками на території Гадяцького та Зіньківського районів.

За поточний період 2016 року їх число зросло більш ніж у 4 рази. Тільки в містах Гадяч та Зіньків з початку року здійснено 23 крадіжки із квартир, будинків та гаражів.         

У кінці 2015 року в результаті спрацювання охоронної сигналізації та оперативного реагування співробітниками Гадяцького відділу поліції ГУНП у Полтавській області спільно зі співробітниками поліції охорони Миргородського міжрайонного відділу Управління поліції охорони попереджена крадіжка із приватного житлового будинку громадянина М., мешканця м. Гадяч, виявлений та затриманий квартирний крадій, житель Зіньківського району громадянин Є., раніше судимий за викрадення чужого майна, який тривалий час тероризував мешканців Гадяча і району крадіжками із квартир, будинків, гаражів, автомобілів, необачно залишених власниками незамкненими або із відчиненими вікнами. За період кримінальних «гастролей» громадянин Є. вчинив 24 крадіжки особистого майна.

Ось кілька прикладів його злодіянь: у кінці січня 2015 року, близько 3 год., у м. Гадяч громадянин Є. шляхом відкривання незамкнутих дверей до квартири, яка належить гр. Б., таємно проник до квартири, де з коридору скоїв крадіжку грошей в сумі 9000 грн, які знаходилися у шухляді тумбочки.

24.02.2015 року, близько 23 год., у м. Гадяч шляхом відкривання дверей до будинку гр. О. проник всередину, звідки скоїв крадіжку жіночої сумки, вартістю 395 грн, мобільного телефону «Samsung GT-S5830i», вартістю 2871 грн, грошей в сумі 2000 грн.

1.04.2015 року, близько 4 год. 30 хв., у м. Гадяч шляхом відкривання дверей до будинку таємно проник всередину, де в кухні із верхньої частини холодильника у власниці будинку гр. Ш., яка прокинулася від шуму в будинку, відкрито заволодів гаманцем, вартістю 200 грн, в якому знаходилися гроші в сумі 6700 грн та 50 доларів США і, не зважаючи на крики потерпілої, з місця скоєння злочину зник.

1.05.2015 року, близько 23 год., у м. Гадяч шляхом витягування віконного скла проник в будинок гр. К., де скоїв крадіжку грошей в сумі 4000 грн та виробів із золота на загальну суму 8900 грн.

8.06.2015 року, близько 2 год., у м. Гадяч через вікно будинку гр. П. таємно проник всередину, де скоїв крадіжку грошових коштів на суму 45975 грн.

Загальна сума завданих громадянином Є. матеріальних збитків потерпілим становить близько півмільйона гривень, враховуючи вкрадені грошові кошти, вироби з дорогоцінних металів, побутову та комп’ютерну техніку.

Із метою більш ефективної боротьби зі злочинністю, профілактики крадіжок особистого майна громадян, більшої доступності для населення з незначними матеріальними статками Національною поліцією України прийняте рішення щодо проведення Всеукраїнської соціальної акції «Квартира під охорону». Ця акція проводиться на всій території України з 15.02.2016 року по 29.02.2016 року. За умовами, монтажні роботи будуть проводитися зі знижкою 50%, підключення до пультів централізованого спостереження буде здійснюватися безкоштовно.

Шановні громадяни, Гадяцький відділ поліції та Миргородський міжрайонний відділ поліції охорони ще раз звертаються до вас: не будьте занадто безпечними та байдужими, не ризикуйте власним майном, а іноді й життям. Убезпечте свої помешкання та господарські будівлі від злочинних посягань.

За довідками та консультаціями звертайтеся за телефонами: 0800502220; дзвінки із стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

О. Москаленко, інспектор Миргородського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Полтавській області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...