Про ситуацію з виплатою пенсій та етапи їх підвищення у 2016 році

Про ситуацію з виплатою пенсій та етапи їх підвищення у 2016 році

Про ситуацію з виплатою пенсій та етапи їх підвищення у 2016 році

Поділитися новиною

Про ситуацію з виплатою пенсій та етапи їх підвищення у 2016 роціНезважаючи на складну економічну та суспільно-політичну ситуацію в країні, одне з ключових завдань управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі – забезпечення сталого і своєчасного фінансування пенсійних виплат пенсіонерам усіх категорій – у 2015 році успішно виконано.

Не було допущено жодного випадку порушення термінів.

Нарахування і виплата пенсій здійснювалися в межах передбаченого законодавством періоду – із 4 по 25 число кожного місяця.

Виплатою пенсій у регіоні на даний час охоплено 17554 непрацездатних громадянина, серед яких 466 переселенців із тимчасово окупованих територій України.

Середньомісячна потреба на виплату пенсій у районі досягла майже 28 млн грн на місяць, а всього за 2015 рік на пенсійні виплати витрачено понад 320 млн грн.

Щодо першого місяця нового року, то ані тривалі святкові дні, ані фінансова нестабільність, яка особливо загострюється на початку року, ані складні погодні умови не стали на заваді процесу фінансування і виплати пенсій.

Як повідомлялося раніше, частина пенсійних виплат січня була профінансована і виплачена достроково – наприкінці грудня та на початку січня. А 22 січня управління Пенсійного фонду спрямувало останні в січні кошти до поштових відділень і банківських установ, завершивши фінансування виплати пенсій. Виплата пенсій за лютий розпочнеться вчасно, починаючи з 4 числа.

Фінансова стабільність пенсійної системи та дотації, передбачені з державного бюджету України, дають змогу не тільки своєчасно виплачувати пенсії, а й здійснювати поетапне їх підвищення.

У нинішньому 2016 році передбачено провести два масових перерахунки пенсій, які відбудуться з 1 травня та з 1 грудня ц.р. Починаючи з 1 травня, прожитковий мінімум для наших пенсіонерів підвищиться з 1074 грн до 1130 грн (тобто на 56 грн), а з 1 грудня цей пенсійний стандарт зросте ще на 78 грн і на кінець 2016 року досягне 1208 грн.

Т. Решетник, заступник начальника управління ПФУ в Гадяцькому районі

LIVE OFFLINE
track image
Loading...