Зміни до бюджету

Зміни до бюджету

Зміни до бюджету

Поділитися новиною

Зміни до бюджету25 січня відбулося засідання четвертої позачергової сесії Гадяцької районної ради 7 скликання. Розпочали із звіту Валентини Шийки ( начальника фінансового управління райдержадміністрації ) « Про внесення змін за 2015 рік ». В якому вона доповіла, що дохідна частина бюджету була зменшена на 1 млн. 373 тис. грн. за рахунок трансвертів з державного бюджету, також зменшена субвенція державного бюджету на виплату допомоги сім’ям з дітьми на 2 млн. 627 тис. грн.

На оплату послуг ЖКП на 1 млн. 357 тис. грн. Додано кошти на пільги та субсидії на придбання побутового палива в сумі 23 тис. 310 грн. , дохідну частину було збільшено за рахунок освітньої та медичної субвенції на 1 млн. 64 тис. та 1 млн. 523 тис. грн. На школи, по загальному фонду і на поточні видатки 389,8 тис. грн. , кошти по спеціальному фонду 675 тис. грн., з них 600 тис. витрачено на купівлю шкільного автобуса, 75,1 тис. грн. на підручники. Медична субвенція спрямована на лікарні в сумі 1 млн. 66 тис. грн. і на медико-санітарну допомогу 457 тис. грн. , медична субвенція надійшла під кінець року, і можливості використати її не було, але кошти до державного бюджету не повертаються , вони залишаються і будуть розподілені у 2016 році. Затвердили субвенцію із міського бюджету для пільгових категорій населення: Депутати внесли зміни до районної комплексної Програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями, учасників АТО та мобілізованих на 2013-2020 роки. Внесено також зміни до комплексної програми розвитку освітньої галузі району на 2016 -2020 роки, якими передбачено забезпечення безкоштовним харчуванням дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах, а також учні 1-4 класів із сімей, що отримують допомогу, на загальну суму 100 тис. грн. Сільським радам рекомендовано до 1 лютого прийняти місцеві програми для безкоштовного харчування усіх учнів 1-4 класів. Районною програмою протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки передбачено 130 тис. грн. для безкоштовного харчування дітей диспансерної групи.  Затвердили змінидо районної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2016 -2020 роки. Для виконання плану заходів КДЮСШ виділено 66 тис.грн. Зі змінами та доповненнями прийняли Звернення щодо фінансування закладів професійно-технічної освіти та вирішили направити його до Ради Національної Безпеки і Оборони, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради України.Також затверджено Порядок відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян приміським автотранспортом загального користування, за рахунок коштів субвенції з місцевого бюджету. На 1-й квартал поточного року задіяні кошти районного бюджету у сумі 100 тис. грн. та міського – 50 тис. грн. Наразі управлінням соціального захисту розробляється порядок залучення коштів бюджету сільських рад, щоб по закінченню 1 кварталу здійснювати перевезення пільгових категорій сільського населення за кошти сільських рад. Для розташування фінансового управління міської ради сесія погодила передати в безоплатне користування міській раді частину приміщення по вул. Чапаєва, 26 у Гадячі (фінансове управління).

Затвердили зміни щодо бюджету на 2016 рік.

Дохідна частина району по загальному фонду збільшується на 97 млн. 444 тис. грн. , при цьому закріплені доходи за районним бюджетом залишаються незмінними. За рахунок субвенцій на відшкодування пільг та субсидій. Незабули і про багатодітні сім’ї. Освітня субвенція збільшена на 554 тис. , медична субвенція зменшена на 602 тис. За рахунок субвенцій з бюджету міста доходи збільшуються на 410 тис.260грн. 

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...