«Кінець місяця, а квитанцій «за садік» ще немає», – говорять матусі

«Кінець місяця, а квитанцій «за садік» ще немає», - говорять матусі

«Кінець місяця, а квитанцій «за садік» ще немає», - говорять матусі

Поділитися новиною

«Кінець місяця, а квитанцій «за садік» ще немає», - говорять матусіМістом ходять чутки, що батьки, діти яких відвідують дитячі садочки будуть сплачувати в повному обсязі за харчування. Наближається кінець місяця, а квитанцій так і немає, зазвичай батьки отримують їх до 10 числа поточного місяця. Чи не доведеться сплачувати за два місяці разом, бо не кожному це по кишені? Чутки це чи ні і як буде насправді ми поцікавилися у начальника відділу освіти, молоді та спорту Станіслава Бутенка.

Доброго дня, Станіславе Миколайовичу! Хочу привітати Вас із призначенням на посаду. Мене, як і сотні мам цікавить питання оплати за харчування у дитячих дошкільних закладах та школах міста. Знаю, що в минулому році за харчування у садочках батьки сплачували 60 % вартості, а міська рада 40 %. А як буде у цьому році ?

– 21 січня цього року відбулося засідання виконкому Гадяцької міської ради, на якому було прийняте рішення про встановлення для батьків плати за харчування дітей дошкільних та шкільних навчальних закладів міста. Зараз розмір плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах становитиме 70 % від загальної вартості на день, а 30 % доплачуватиме міська рада. В середньому харчування однієї дитини становить 15 грн. на добу.

– Яка категорія дітей отримає пільги на харчування?

– На 50 % зменшується плата для тих сімей, які мають 3 і більше дітей до 18 років, родини в яких сукупний дохід за попередній квартал не перевищив рівня прожиткового мінімуму, не береться плата за харчування у санаторних дошкільних закладах для дітей з малими і затухаючими формами туберкульозу, також зменшують плату діткам з вадами здоров’я, дітям сиротам, або дітям позбавленим батьківських прав. Також звільняються від сплати за харчування діти працівників органів внутрішніх справ, учасників АТО, котрі загинули, або отримали поранення.

– Чи був оголошенийтендер на закупівлю продуктів на 2016 р. ?

– Тендер ще неоголошений. Відділ освіти тільки створений і для його оголошення потрібен час, зараз ми працюємо на тимчасовому кошторисі.

(Тендер – це конкурс, де змагаються кілька компаній на право постачати товар. Проведенням такого заходу займається тендерний комітет, орган, який створюється замовником).  Про оголошення тендеру ми обов’язково повідомимо в наступних номерах тижневика.

 – Як харчуватимуться діти  у загальноосвітніх навчальних закладах?

– Безкоштовно будуть харчуватися діти, які мають пільги, а також школярі 1-4 класів. Вартість харчування складатиме 6 грн. на день.

– Дякуємо, Станіславе Миколайовичу, за розмову.

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...