Гадяцький армагедон

Гадяцький армагедон

Гадяцький армагедон

Поділитися новиною

Гадяцький армагедонЦього тижня ситуація у Гадячі,  та, мабуть, і всьому районі, нагадувала кадри із фільму «Післязавтра»  – після двох діб безперервного снігопаду місто ледь виглядало з-під  заметів.

Про снігове нашестя «трубили» скрізь. Хіба що лінивий не обговорював циклон, який «обіцяв» нам усім надзвичайно складні погодні умови у вигляді сильних снігопадів, ожеледиці, хуртовин та заметів.

Тому можна сказати, попередження збулося, і вже 18 січня місто заблокував сніговий полон. І якщо дітлахам сніг приніс веселі розваги і продовження зимових канікул, то дорослим – лише клопіт.

Усі мікрорайони міста враз опинилися ізольованими один від одного. Що казати про таксі, якщо навіть «швидка» відмовлялася приймати замовлення із найвіддаленіших кутків міста через непрохідність. Міський автобус цього тижня всього кілька днів «турбувався про ветеранів», бо проїхати звичним маршрутом було просто неможливо. Пройтися тротуарами також було чимось фантастичним, тому люди брели на роботу просто по проїжджій частині.

Цього разу на допомогу місцевим комунальникам, які «з усіх сил безперестанно боролися із буревієм», вийшли небайдужі гадячани. Звісно, лишилися і невдоволені, які обривали телефон редакції і скаржилися на те, що у дворі їхньої багатоповерхівки не прочистили місце для стоянки автомобілів… Сподіваємось, що здоровий глузд таки переміг, бо якби і жителі приватних секторів почали просити почистити їм у дворах, була б зовсім біда.

Найбільш сумлінні навіть домовились на сторінці у соцмережі про акцію «Переможемо сніг, поки він не переміг нас». Озброївшись лопатами, міська молодь збиралась допомогти комунальникам побороти стихію – відчистити тротуари у центрі і території міських шкіл та садочків. Не знаємо точно, чи відбувся цей флеш-моб, але сама ідея достойна похвали.

Дісталося і власникам автівок – мало хто похвалив «ідеально» прочищені дороги. А той, кому вдалося проїхати хоч кілька метрів, найчастіше застрягав в одному із заметів. Тож безкоштовний фітнес із лопатою був забезпечений на кілька днів. Картину «Як гадячани джипа пхнуть» можна було побачити чи не на кожній вулиці міста.

І якщо ситуацію у райцентрі ми усі відчули на собі, то лишається тільки здогадуватись, що коїлося по селах …

Тож, як не прикро це визнавати, але керманичі знову не впорались із сніговою стихією. Але і плюси у цій ситуації вже є – ми,  може таки, навчимось гуртуватись і разом долати випробування. Ще кілька таких снігопадів  – і гадячани вмітимуть самостійно чистити і дороги, і тротуари, та ще й пісочком дбайливо посипатимуть.     

«БМ»

Фото О.Кириченко

 Ось так дружно і злагоджено визволяли на Водохреще із снігового полону на березі міського пляжу автомобілістів  – любителів гострих відчуттів. Ось так дружно і злагоджено визволяли на Водохреще із снігового полону на березі міського пляжу автомобілістів  – любителів гострих відчуттів. Власники гаражів гуртом прочищали дорогу, щоб дістатись до своїх автомобілів.«Люди йдуть дорогою на роботу, бо тротуарів не знайти. Йшов третій день гадяцького армагедону...»  – так назвали це фото у соцмережі.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...