«Укрпошта» прагне необґрунтованого збільшення своїх прибутків

«Укрпошта» прагне необґрунтованого збільшення своїх прибутків

«Укрпошта» прагне необґрунтованого збільшення своїх прибутків

Поділитися новиною

«Укрпошта» прагне необґрунтованого збільшення своїх прибутківДля підтримки соціально незахищених верств населення ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» протягом багатьох років укладає договори з УДППЗ «Укрпошта», за якими бере на себе компенсацію комісійної винагороди, що нараховується при сплаті населенням за електропостачання. Сума видатків затверджується Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

У зв’язку з тим, що цьогоріч двічі підвищувалися тарифи на електричну енергію для населення, зросла і сума витрат на послуги «Укрпошти» – у 2014 р. енергокомпанія перерахувала їй близько двох мільйонів гривень, а за дев’ять місяців поточного року сума оплати послуг “Укрпошти” уже становила понад 2,6 мільйона гривень. Отримання значних додаткових коштів виключно за рахунок підвищення тарифів не призвело до покращення якості обслуговування у поштових відділеннях, на низьку якість обслуговування дуже нарікають споживачі. Підприємство не перейшло на використання новітніх технологій при проведенні розрахунків. Інформація енергопостачальнику про прийняті платежі від населення, як і в середині минулого сторіччя, надається лише на паперових носіях, а також мають місце затримки перерахування коштів, що дуже ускладнює роботу з «Укрпоштою».

Щоб вирівняти ситуацію, ПАТ “ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО” з березня 2015 р. звертається до банківських установ регіону та підприємства поштового зв’язку з тим, щоб вони переглянули розмір комісійної винагороди, зменшивши її пропорційно росту тарифів. На це погодилися практично всі.

Однак УДППЗ “Укрпошта” відповіла відмовою і пояснила це тим, що її перегляд для неї є економічно невигідним. Така ситуація викликає велике занепокоєння, адже “Укрпошта” – монополіст і близько 30% споживачів, зокрема у сільській місцевості, мають змогу оплачувати послугу електропостачання лише через її поштові відділення.

Термін дії відповідних договорів із підприємством поштового зв’язку закінчується у грудні 2015 року. ПАТ “ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО” не має змоги укладати нові договори на попередніх умовах. Тому тягар сплати комісійної винагороди може лягти на плечі споживачів електроенергії, що неминуче призведе до зростання соціальної напруги, адже зробить заручниками ситуації соціально-незахищені верстви населення. А це, враховуючи подальше підвищення тарифів, неприпустимо. 

Очевидно, що УДППЗ “Укрпошта” свідомо створює ситуацію, аналогічну початку 2014 року. Тоді через свою не виважену політику це підприємство дочекалося закінчення терміну дії договорів із ПАТ “ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО”, щоб отримати можливість стягувати з побутових споживачів по 1,80 грн за кожен платіж. І лише завдяки втручанню Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України побутові споживачі отримали можливість не сплачувати комісійну винагороду при здійсненні платежів у відділеннях “Укрпошти”. За деякою інформацією, це підприємство хоче повторення такого сценарію і з наступного року планує отримувати з кожного платежу до трьох гривень комісійної винагороди.

ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО», у свою чергу, сподівається на те, що економічний зиск для “Укрпошти” не стане вище, ніж соціальні інтереси споживачів.

Прес-служба ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО»

1 коментар до “«Укрпошта» прагне необґрунтованого збільшення своїх прибутків

  1. з якого наступного? У НАС В БРАТЕШКАХ УЖЕ СЕЙЧАС БЕРУТ ЗА УСЛУГИ ТРИ ГРИВНЫ ЗА КВИТАНЦИЮ

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...