Які доходи оподатковуються військовим збором

Декларуємо доходи за 2015 рік по-новому

Декларуємо доходи за 2015 рік по-новому

Поділитися новиною

Які доходи оподатковуються військовим зборомГадяцька ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області нагадує. Відповідно до підпункту 1.2 пункту 161 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI із змінами і доповненнями (далі – Кодекс) об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені статтею 163 Кодексу.

Згідно з пунктом 163.1 статті 163 Кодексу об’єктом оподаткування резидента є:

– загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід;

– доходи із джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання);

– іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані із джерел за межами України.

Об’єктом оподаткування нерезидента є:

– загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід із джерела його походження в Україні;

– доходи із джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).

Відповідно до пп. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 Розділу XX Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями (далі – ПКУ) об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

Нарахування, утримання та сплата (перерахування) військового збору до бюджету здійснюються за ставкою 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Згідно з п. 171.1 ст. 171 ПКУ особою, відповідальною за нарахування, утримання та сплату (перерахування) до бюджету військового збору з доходів у вигляді заробітної плати, є: роботодавець, який виплачує такі доходи на користь платника податку; податковий агент із інших доходів, визначених пп. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 Розділу XX ПКУ, які є об’єктом оподаткування військовим збором.

В. Филь, ГДІ з питань комунікацій Гадяцької ОДПІ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...