Абрикоса розбрату

Абрикоса розбрату

Абрикоса розбрату

Поділитися новиною

Абрикоса розбратуДо нашої редакції звернулися мешканці будинку №19 по вулиці 50 років Жовтня, Михайло та Оксана Васюхни, зі скаргою на дії начальника КП«Гадяч-житло» А. Гусака. За словами скаржників, начальник віддав наказ спиляти красиве та здорове абрикосове дерево, що росло біля їх під’їзду, керуючись заявою всього кількох «мешканців будинку». Але ж заява ця, як мінімум, трішки дивна.

Хоча б тим, що в ній не зазначені ні конкретні номери квартир, ні прізвища мешканців, лише підписи (9 штук). Із яких, до речі, О.Васюхно змогла ідентифікувати підпис лише однієї мешканки свого під’їзду. У під’їзді ж мешкає 12 людей, з яких п’ятеро заяву, за запевненням співрозмовниці, точно не підписували. Та й абрикоса їм не заважала. Яким же чином дерево, що росло під шостим під’їздом заважало мешканцям першого? – питання риторичне. За підписами ж важко визначити, чи не робились вони максимум двома людьми. Та й наробити  таких підписів, без зазначення будь-яких даних про мешканців, погодьтеся, можна скільки завгодно. Причина ж, через яку автори заяви просять «зрізати дерева біля під’їздів №6 і №1», просто вражає: «Так як з них дуже багато мусора». Але ж для того щоб прибирати «мусор», у нашому місті є двірники. І велике питання: як же вони працюють, якщо від абрикоси, що росте у дворі, його утворюється дуже багато?

Кажуть же, що у сміття є така властивість: якщо його прибирати, воно зникає. Невже ж керівнику підприємства це невідомо? Пані Оксана говорить, що та єдина ідентифікована сусідка аргументує свою позицію тим, що абрикоса цьогоріч рясно уродила, і її плоди забруднювали територію, а також давали неприємний запах. І жінці довелося кілька разів підмітати їх самій, адже двірник у цей час саме був у відпустці. Цікаво, невже ж у нашому місті двірник усього один, і направити когось іншого на усунення цієї, за великим рахунком, не такої вже й глобальної проблеми було нікого? Мабуть, це ще одне риторичне питання. Боротьба ж зі сміттям шляхом зрубання дерева нагадує боротьбу з педикульозом шляхом відрубування голови – у принципі можна, але навряд чи досягнутий результат зможе принести позитив.

У всьому світі, і Україна не виняток, нині гостро стоять екологічні питання. Екологію планети активно намагаються покращувати за рахунок висадки нових зелених насаджень, де лише це можливо, і дбайливим піклуванням про вже існуючі. І лише у нашому місті можна винести вирок нещасній деревині і вже привести його до виконання лише тому, що вона час від часу скидає на землю свої плоди.

Як проінформувала О. Васюхно, заступник міського голови М. Харлан повідомив, що в принципі спилювання законне, адже ж деревина росла близько до каналізації. Але ж вона росла тут кілька десятків років, і чомусь весь цей час все було добре. Та й аргументація авторів заяви зовсім інша.  

Артем Гусак на наше запитання відповів, що заява була, і він повинен був на неї зреагувати. Позитивна оперативність але… На адресу підприємства надходить багато заяв від мешканців Гадяча. Більшість з них оформлені правильно і не мають до себе абсолютно ніяких питань. Та чомусь коли питання стосується, наприклад, ремонту покрівлі даху чи вирішення якоїсь іншої реальної проблеми, заявникові доводиться чекати кілька тижнів, а то й місяців. Долю ж деревини було вирішено за лічені дні (заяву датовано 17.11.15, розпорядження «Зрізати» – 19.11.15).

Викликає сумніви також існування акту на спилювання дерева, адже, за словами гості редакції, заступник міського голови на момент її з ним розмови його не підписував, а мав би.

М. Харлан пообіцяв О. Васюхно, що в подальшому дерева не будуть спилювати без ґрунтовної перевірки. Та, на жаль, здорове і красиве дерево, яке впродовж багатьох років радувало затінком у літню спеку, до життя вже не повернути…

Андрій Суіменко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...