«Треба будувати не барикади, а мости»

«Треба будувати не барикади, а мости»

«Треба будувати не барикади, а мости»

Поділитися новиною

«Треба будувати не барикади, а мости»Такими словами керівник Гадяцького АТП Г. Куць підсумував ситуацію, що склалася на території автостанції у середу, 9 грудня.

Група жінок, мешканок сіл Хитці, Красна Лука та Римарівка, викликала його з вимогою повернути рейс «Гадяч – Римарівка» у зручний для громади час. За словами жінок, цей рейс перенесли з 8.25 на 8.04 на вимогу вчительок Римарівської школи – мешканок Гадяча.

«Як можуть чотири педагоги строїть погоду для трьох сіл?» – обурюється співрозмовниця, що називається Тетяною. Жінка пояснює: автобус, що курсував у зручний час, приїздив на станцію о 7.40. Люди, приїхавши ним, мали 45 хвилин, аби вирішити свої питання в місті. Зараз час скоротився більше, ніж на половину. Люди змушені чекати наступного рейсу, об одинадцятій, що спричиняє незручності. Натомість о 7.04 автобус повертається майже порожнім, люди на нього просто не встигають.

Жінки вже були з цього питання у голови РДА, та він, за їх словами, відповів, що педагоги мають своєчасно приїжджати на роботу.

Керівник автотранспортного підприємства не заперечує вимоги і погоджується, що час змінили, не враховуючи інтереси громади. Але нарікає і на свої проблеми. Так, він говорить, що 80% напрямків, на які курсують автобуси АТП, є «глибоко збиткові». Прибуток на приміських рейсах дають лише напрямки на Воронівщину та Лютеньку.  Тож підприємство виживає, в основному, за рахунок міжміських рейсів на Миргород, Полтаву та Київ. І ось один із таких, «Гадяч – Полтава», на час відправлення 7.30, що належить до найвигідніших, ще за минулої влади у Гадяцького АТП відібрали і передали зіньківському.

Жінки не проти «будувати мости» в цьому питанні і готові підтримати працівників підприємства у їхніх намаганнях повернути собі цей рейс. «Ми будемо дзвонити в Полтаву, до керівництва. Хай приймають міри, – говорить Тетяна. – Хай повернуть його сюди, щоб автопарк на цьому рейсі заробляв». Натомість керівник АТП обіцяє повернути попередній час рейсу на Римарівку. На підтвердження слів автобус заводиться о 8.25, якраз підчас розмови. На ньому жінки, подякувавши, від’їжджають.

За кілька хвилин до автостанції під’їжджає перший заступник голови РДА І. Волощук. Керівник АТП розповідає йому про ситуацію. Посадовець радить її ще промоніторити,  чи буде прибутковим рейс за новим часом. На цьому інцидент на території автостанції вичерпується.

Але, як і в будь-якому конфлікті, тут є дві сторони. Як повідомили у відділі освіти, ніякого іншого способу дістатися робочого місця, окрім як рейсовим автобусом, у вчителів немає. Ми з великою шаною ставимося до людей поважного віку і до їх заслуг перед громадою. Але ж вони, перебуваючи на заслуженому відпочинку, фактично не обмежені в часі. Натомість люди, що працюють, сплачують податки, які йдуть зокрема і на утримання пенсіонерів, мають встигати на робочі місця. І певно що орієнтуватися потрібно саме на зручність для них. Адже  якщо освітянки не встигатимуть на роботу, від цього страждатимуть ще й діти, можливо, онуки саме цих скаржниць. Якщо жінки дійсно готові «будувати мости», а не «барикади», їм варто було б враховувати і це.  

Андрій Суіменко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...