25 років утворення Пенсійного фонду

25 років утворення Пенсійного фонду

25 років утворення Пенсійного фонду

Поділитися новиною

 25 років утворення Пенсійного фондуВідповідно до Постанови Ради Міністрів УРСР та Ради Федерації незалежних профспілок України від 21.12.1990 року №380 25 років тому, у грудні 1990 року, було утворено Українське республіканське відділення Пенсійного фонду СРСР, у січні 1992 року ця структура була перетворена в Пенсійний фонд України.

До цього часу виконання функцій, покладених на Пенсійний фонд, у районах та містах продовжували виконувати уповноважені відповідних обласних управлінь.

Розвиток Пенсійного фонду України відбувався одночасно з розбудовою молодої незалежної держави.

Постановою Кабінету Міністрів України від 1.06.94 №345 було визначено статус Пенсійного фонду як центрального органу виконавчої влади, відповідно службових та посадових осіб Пенсійного фонду України та його органів – державними службовцями.

Згідно з цим положенням утворено відділи Пенсійного фонду України у районах та містах. Таким чином, було створено вертикальну структуру управління Пенсійним фондом, яка повністю відповідала адміністративно-територіальному устрою держави.

Діяльність Пенсійного фонду у середині 90-х років минулого століття пов’язана з початком комп’ютеризації органів фонду, зокрема запровадженням автоматизованого обліку надходження страхових внесків, приймання відповідної звітності, а згодом – складних програмних комплексів, без яких сьогодні важко уявити собі Пенсійний фонд України.

У період 1998-2002 років було створено унікальну за своєю сутністю систему персоніфікованого обліку відомостей щодо застрахованих осіб (СПОВ), яка відіграла вирішальну роль у проведенні пенсійної реформи. Важливу роль у розвитку Пенсійного фонду та його утвердженні як центрального органу виконавчої влади відіграла передача органам Фонду функцій із призначення та виплати пенсій, які раніше здійснювалися органами соціального захисту населення.

Поєднання цих функцій з 1 липня 2002 року дало змогу перетворити Пенсійний фонд України на структуру, що забезпечує весь комплекс заходів із функціонування загальнообов’язкової системи пенсійного страхування, починаючи зі збору страхових внесків та закінчуючи виплатою пенсій.

Пенсійний фонд України став потужною фінансовою та соціальною інституцією в державі, сформувалися його організаційний та кадровий потенціали.

Наразі Пенсійний фонд України – фахова структура, яка проводить велику роботу щодо пенсійного забезпечення громадян України, акумулює і перерозподіляє значні за обсягом кошти, зі значним кадровим потенціалом, який розвивається і вдосконалюється.

Сьогодні управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі очолює Валентин Олександрович Товстий. У структуру управління входить 5 відділів:

– обслуговування громадян,

– з питань призначення та перерахунку пенсій;

– платежів до пенсійної системи;

– бюджетно-фінансовий відділ;

– відділ адміністрування і захисту інформаційно-аналітичних систем;

– сектор ведення електронних реєстрів та підтримки інформаційно-аналітичних систем.

Хочеться згадати тих, хто стояв біля витоків народження Фонду. Історія повертає нас до Й.О. Воронцова,  першого керівника Гадяцького районного управління Пенсійного фонду України, та його наступників С.Г. Мануші та І.А. Булиги. За роки праці, віддані системі Пенсійного фонду України, усі вони зробили вагомий внесок у розвиток соціальної сфери та пенсійного реформування. Здобутки чисельного колективу управління – здебільшого їх заслуга.

Напружена ділова атмосфера роботи управління не може бути перепоною для уважного ставлення та індивідуального підходу до кожного громадянина. Саме такому стилю роботи надають перевагу спеціалісти управління Фонду. Адже головне їхнє завдання – працювати для громадян України. Серед кращих працівників управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі слід відмітити С.А. Федоренко – першого заступника начальника управління, Т.М. Решетник – заступника начальника управління, Ю.С. Мельник – начальника відділу з питань призначення та перерахунку пенсій, Н.Г. Диковицьку – начальника відділу обслуговування громадян, О.В. Тетерю – заступника начальника відділу з питань призначення та перерахунку пенсій, А.М. Древаля – начальника відділу адміністрування і захисту інформаційно-аналітичних систем, Т.В. Рудченко – начальника відділу платежів до пенсійної системи, Ю.М. Саврюк – головного спеціаліста бюджетно-фінансового відділу, М.В. Велічая – головного спеціаліста  по роботі з персоналом,  І.А. Довжик – головного спеціаліста з питань призначення та перерахунку пенсій.

Попереду цікава і творча робота для працівників Пенсійного фонду, робота, що сприятиме реалізації їх особистісного і професіонального потенціалу. Надалі набуті за минулі роки знання та практичний досвід буде використовуватися для того, щоб ще краще забезпечувати матеріальну підтримку ветеранів, пенсіонерів та інвалідів, щоб втілювати в життя державні соціальні програми.

Управління Пенсійного фонду в Гадяцькому районі

LIVE OFFLINE
track image
Loading...