«Аварійні відключення» чи знущання над громадою?

«Аварійні відключення» чи знущання над громадою?

«Аварійні відключення» чи знущання над громадою?

Поділитися новиною

«Аварійні відключення» чи знущання над громадою?Запитуйте – відповімо!

На сторінках тижневика ми неодноразово закликали читачів звертатись із запитаннями до керманичів міста чи району, керівників установ та організацій. Ось перший лист. Тож ми, як і обіцяли, публікуємо його.

«Добрий день, шановна редакція!

Я хотіла задати з вашою допомогою запитання до пана Нестеренка. Цим питанням задаються більшість гадячан, і воно стало дуже болючим. Але буду писати від себе особисто. Дуже хвилює питання опалення. Хочу запитати, чому ми отримуємо опалення тільки вранці та ввечері? Чому не опалюються належним чином садочки? Діти сплять одягнені і дуже хворіють. А після провітрювання взагалі знаходитися в приміщенні неможливо. Це ж знущання над дітьми і над батьками. Вибачте, але по-іншому назвати не можу.  Наскільки всім відомо, опалення може виключатися в тому випадку, коли середньодобова температура більша 8 градусів. Але ж навіть у холод нічого не змінюється. Що найцікавіше, часто відключають навіть уночі. Чому ми платимо неймовірно великі суми за опалення, якого не отримуємо?

Дякую. Зоя Суйська (30 років).

Гадячанка звернулась до мера міста, але її питання стосується опалення, тому ми переадресовуємо його безпосередньо до керівника установи, яка постачає тепло у ваші оселі – Олександра Гавриленка  (КПТГ «Гадячтеплоенерго»).

Він і надав пояснення на усі питання, що цікавили нас:

«Тепло «вимикали» не по всьому місту, а лише по розміщенню одної із теплових ліній. І то це була не наша примха. Відключення подачі тепла відбувались незалежно від нас – РЕМівці проводили планові роботи. За певний час нас повідомляли, що буде відключення, і ми зупиняли подачу тепла.

Зрозумійте, ми не зацікавлені у тому, щоб гадячани мерзли, тому стараємось не припиняти обігрів будинків. Але і проти законодавства піти не можемо. Яценюк заборонив постачання тепла при середньодобовій +8. Тому не виключено, що при відповідних погодних умовах подібні відключення будуть.

Поки що місто «буде тепле», хіба що станеться аварійна ситуація», – обіцяє керівник підприємства.

А про  «неймовірно великі суми за опалення» пояснення просте і логічне: будинки, оснащені тепловими лічильниками, сплачують лише за реально спожите тепло. А ті, на які лічильники не встановлені, платять за відвантажене за нормами тепло, яке на шляху до будинку обігріло ще й теплотрасу, а місцями ще й розгубилось. Виходить, хоч гріють труби, хоч ні – суму платимо фіксовану.

Вихід із ситуації один – знову повертаємось до теплових лічильників. Як показує практика, вони таки потрібні, і, як правило, у підсумку сума платежів виходить менша.

А тим часом ми продовжуємо шукати відповіді на запитання громадян. Звертайтеся – допоможемо і вам!

Оксана Кириченко

І справді, минулого тижня до редакції надійшло чимало скарг на опалення. Кілька невдоволених дзвінків було і від батьків дошкільнят – хоч опалювальний сезон стартував уже давно, у кімнатах ДНЗ  прохолодно. Кажуть, котельні вмикали всього на кілька годин. Крім того, відсутність теплопостачання неодноразово помічали і вночі. Навряд чи аварійні бригади займались ремонтом серед ночі. Відключення  зовсім не були схожими на аварійні, а скоріше нагадували планові, задля економії. Що ж, нехай це залишиться на совісті тих, хто «командує теплом». А як і далі тепло «зникатиме», ми перевіримо, чи справді енергетики працюють, чи можливо, працівники «Теплоенерго» лукавлять… 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...