Якщо радіо не працює, телефонуйте

Якщо радіо не працює, телефонуйте

Якщо радіо не працює, телефонуйте

Поділитися новиною

Якщо радіо не працює, телефонуйтеМайже щодня в нашій редакції ми приймаємо скарги від мешканців району на проблеми з радіоточками. «А в чому проблема? – можете запитати ви. – Хіба радіо комусь потрібне?» Насправді, дійсно, користувачів дротового радіо залишилося набагато менше, ніж у кращі часи цього транслятора інформації. Більшість надає перевагу Інтернету, телебаченню, пресі чи бездротовому fm-радіо. Але це, коли ми говоримо про людей більш молодого віку та мешканців міста.

Коли ж людина похилого віку, мешкає в селі та ще й віддаленому, куди і газета не завжди доходить, і телевізор через дороговизну електроенергії вмикається «на великі свята», а про Інтернет краще взагалі мовчати, то дротова радіоточка стає для неї не просто джерелом новин, а справжнім другом, порадником. Для деяких же стареньких  – взагалі єдиним «вікном у світ». У нинішній ситуації то й поготів. «Война в країні. Не дай Бог чого тут у нас, а ми й не знатимемо…» – бідкається один зі скаржників.

Тож і скаржаться наші земляки, що радіо мовчить, а коли намагаєшся телефонувати у відповідну структуру, або ж додзвонитися неможливо взагалі, або ж, якщо з цим поталанить, почуєш у відповідь: «Відмовляйтесь від радіо» чи «Чекайте, відремонтуємо». Але ж терпець у людей має властивість уриватися, та й відмовлятись від радіо люди не хочуть. Готові регулярно за нього сплачувати, аби ж тільки так само регулярно мати можливість його слухати.

Оскільки дійсно в телефонному режимі пересічному користувачу радіомовлення зв’язатися з керівником цеху телекомунікаційних послуг №2 Полтавської філії ПАТ «Укртелеком» дуже складно, ми зустрілися з Миколою Іщенком особисто, аби розібратися в цій проблемі.

Микола Дмитрович повідомив що офіційні відповіді на будь-які питання щодо роботи керованої ним організації мають право давати лише у відділі зв’язків із громадськістю в Полтаві. Але в подальшій розмові зазначив, що не вбачає в цьому проблеми і наголосив, що існує безкоштовний всеукраїнський телефон 0800506575, на який кожен може зателефонувати з приводу будь-яких проблем із радіоточкою. Дзвінок, до речі, є безкоштовним як зі стаціонарного, так і з мобільного телефонів, буде зафіксовано і проблему вирішено. Та насправді не кожна людина похилого віку може розібратися, що на номер телефону, записаний на рахунку за сплату послуг, можна подавати заявку щодо пошкоджень радіоточки. Та й додзвонитися не так легко, як про це говорить керівник цеху. І навіть якщо заявку приймають, реакція на неї не настільки швидка, як хотілося б, і люди змушені чекати довгий час.

Назвав Микола Іщенко і номери центру обслуговування абонентів №5: 3-11-14, 2-08-11, 2-35-23. Сюди теж можна зателефонувати в разі проблем із додзвоном на всеукраїнський номер, і працівники центру передадуть скаргу в цех телекомунікаційних послуг.

Окрім того, сказав, що таку заявку можна передати через листоношу, місцевого депутата чи сільського голову. Але й цей варіант на даний момент не дуже працює. Як повідомив нам наш читач із Краснознаменки, він ще минулого тижня поскаржився на те, що радіоточка мовчить, сільському голові, аби той передав цю скаргу до цеху №2, але відповіді до сих пір не отримав.

Повідомив співрозмовник і про те, що заявку можна надіслати листом. Але ж якщо реакції на телефонні чи особисті прохання доводиться чекати понад тиждень (і це при тому, що, за словами самого ж Іщенка, офіційних абонентів дротового радіо по селах залишилося дуже мало), скільки ж доведеться чекати результату, на скаргу, надіслану листом? Питання, мабуть, риторичне.

Чи зміниться ситуація після нашої розмови? Із часом подивимось. Але, як написано, «стукайте і відчиниться вам». Тож телефонуйте за вказаними номерами, шановні, і, можливо, ваш приймач таки «заговорить».

Андрій Суіменко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...