Виборчі перипетії не оминули й Красну Луку

виборчі перипетії не оминули й Красну Луку

виборчі перипетії не оминули й Красну Луку

Поділитися новиною

виборчі перипетії не оминули й Красну ЛукуБитва «незгодних»

Як виявилось, виборчі перипетії не оминули й Красну Луку. У боротьбі за посаду сільського голови із різницею лише в один голос колишню очільницю сільради Оксану Павленко «обійшов» Віктор Романенко. Уже 31 жовтня Оксана Павлівна, нібито виявивши порушення, звернулась до суду з позовом, який було розглянуто в оперативному порядку.

Як стало відомо, Оксана Павленко позивалась до Краснолуцької сільської виборчої комісії з вимогою скасувати її постанову та визнати вибори недійсними. Підставою свого позову вона зазначала недостовірність інформації про партійність кандидата на посаду сільського голови Краснолуцької сільської ради Романенка В.В. (позивачка стверджувала, що він не є членом партії «БПП «Солідарність» з 1 вересня 2015 р.), та, на її думку, неправомірно скориставшись авторитетом партії, увів в оману виборців по даному виборчому округу, чим порушив вимоги ст. 40 ЗУ «Про місцеві вибори», а також грубо порушив права виборців, що призвело до необ’єктивного волевиявлення виборців.

Уже 2 листопада Гадяцький районний суд розглядав справу.

Голова Краснолуцької СВК на судовому засіданні стверджувала, що порушень під час реєстрації Романенка В.В. як кандидата на посаду сільського голови виявлено не було. Такої ж позиції дотримувався і сам Віктор Романенко і просив суд відмовити у задоволенні позову. Також чоловік зазначав, що дані про виключення його з партії неправдиві, бо рішення про припинення членства в партії можуть прийматися лише на рівні з’їзду партії, Центральної ради партії або Президії ради партії. Таким чином, він до цього часу є членом партії «БПП «Солідарність», а отже і надані ним відомості достовірні. Крім того,будь-хто з кандидатів на посаду голови сільської ради мав право оскаржити рішення комісії щодо реєстрації Віктора Романенка як кандидата на посаду голови сільської ради, проте не скористався ним.

Суд, розглянувши усі «за» і «проти», не знайшов порушень. Тому постановою суду від 2 листопада 2015 року ухвалено: У задоволенні адміністративного позову відмовити. Постанова може бути оскаржена у Харківському адміністративно-апеляційному суді через Гадяцький районний суд шляхом подачі апеляційної скарги у дводенний строк з дня її проголошення.

Окрім того, суд зобов’язав стягнути з Оксани Павленко на користь Держбюджету України судовий збір. У разі коли в позовній заяві об’єднано дві і більше вимог немайнового характеру, а у даному випадку їх було дві (скасування постанови Краснолуцької СВК та визнання виборів недійсними), судовий збір сплачується за кожну вимогу окремо, а тому позивач має сплатити 974 грн 40 коп.

Оксана Кириченко за матеріалами постанови Гадяцького районного суду

LIVE OFFLINE
track image
Loading...