«Не йдіть, бабо, за вас уже проголосували»

«Не йдіть, бабо, за вас уже проголосували»

«Не йдіть, бабо, за вас уже проголосували»

Поділитися новиною

«Не йдіть, бабо, за вас уже проголосували»Хоч і повідомляла районна ТВК про відсутність порушення під час виборчого процесу,  усе ж незгодні з такою заявою були. У кількох сільрадах знайшлися сумлінні спостерігачі та просто небайдужі люди, які виявили незаконні дії під час виборчого процесу. Не бажаючи миритись із можливими фальсифікаціями, люди звернулись до суду і, паралельно, за допомогою до редакції «БМ»

– У нас тут бєспрєдел твориться! – починає розповідь Микола Миколаєнко.

Чоловік балотувався на посаду сільського голови Плішивця і був упевнений у тому, що набере чимало голосів. Але в день виборів йому повідомили, що у селі масовий підкуп і залякування виборців. Людей нібито змушували голосувати проти нього.  

«Відеодоказів на руках немає, але акт про порушення складений», – каже чоловік і показує документ.

Акт, написаний від руки, має наступний зміст:

«Зазначений акт складений головою Гадяцької районної партійної організації «Партія простих людей Сергія Капліна» про те, що 2 жовтня о 17 годині виявлено наступне порушення: на шляху до виборчої дільниці № 530073  по вулиці Леніна в с. Плішивец, було зафіксовано, як група осіб на узбіччі дороги проводила незрозумілі маніпуляції зі скринькою для голосування та паперами. При зупинці в цьому місці з’ясувалося, що люди, які відрекомендувались членами виборчої комісії (Щербань Н.В., Терещенко, Демченко та спостерігач  Гарнага), проводили процес голосування з виборцем Шишкою П.Ю., чим порушили ст.78 ч.12, 14 ЗУ «Про місцеві вибори». При цьому наполегливо рекомендували йому проголосувати  за конкретного кандидата та політичну силу. На питання: що відбувається,  свої дії пояснили тим, що приїхали вдруге, так як Шишки П.Ю. не було вдома.

У такому разі, якщо виборець мав змогу самостійно пересуватись та з’являвся до виборчої дільниці, щоб проголосувати (зі слів самого Шишки П.Ю., приходив, але його відіслали  додому),  ставить під сумнів  його заяву, яка повинна бути написана ним власноруч, та довідку про його стан здоров’я і суперечить ст. 78 ч.3, ч.5 ЗУ «Про місцеві вибори».

Враховуючи те, що кількість виборців, включених до витягу із списку виборців для голосування  за місцем перебування, становить 116 осіб із 680  загальної кількості виборців, та спосіб  голосування із порушеннями  виборчого законодавства, судячи із доданого відеозапису, як доказ, мав систематичний характер і складає 17%, може суттєво вплинути на результати голосування.

Отже, виходячи з вищесказаного,  ми ставимо під сумнів  результат голосування і просимо його скасувати.

Акт складено у трьох примірниках, що мають однакову  юридичну силу, у присутності 2-х осіб (підписи додаються)».

 А далі, немов у бойовику, – «страсті накаляються». Зі слів Миколи Миколаєнка, 25 жовтня у селі з’явились «тітушки».

– Приїхала голуба «дев’ятка», у ній 3 чоловіки. Працювали, мабуть, по наводці – уже точно знали, кому 100 грамів налити, кому грошей дати, а кому й пригрозить. 

Окрім цього, виявились і інші порушення – люди помічали, що замість трьох чистих бюлетенів для голосування давали тільки два, а  третій, за сільського голову, був уже відмічений. Бабусі просто таки рвались до дільниці, аби віддати свій голос за певного кандидата, але зі словами «не йдіть, бабо, за вас вже проголосували» їх відряджали додому. Також були помічені у списках ті, хто вже давно виїхав за кордон.

Миколу Миколаєнка на рішучі дії наштовхнув той факт, що із 110 людей, які голосували «на дому», усі, окрім 2-х бюлетенів, були  проти нього. Чоловік вважає це масовим  підкупом виборців і тепер намагається призупинити офіційне оприлюднення результатів. Окрім того, він має намір звертатись до суду. Каже, що сам ніколи б так не вчинив, тому не може змиритись із несправедливістю і буде боротись до останнього.

Оксана Кириченко 

Як повідомляє джерело, факти порушення під час виборів були не поодинокими.  Минулого тижня на розгляд районного суду надійшли позовні заяви про факти порушення виборчого законодавства із Плішивця, Лисівки та Красної Луки. Наразі  подальша доля звернень невідома.

6 коментарі до “«Не йдіть, бабо, за вас уже проголосували»

  1. Багато з вищезказаного брехня!! Я член комісії і можу з впевниністю сказати ТАКОГО НЕ БУЛО!!
    ———-
    Член комиссии, не стоит присваивать ники администратора.

  2. Не шановний Миколаєнко, головою виборчої дільниці була ваша сестра-Жабко Ольга Василівна, а більшість членів комісії ваші родичі, які складали списки людей, що голосували на дому. В тому числі зять-Жабко Іван Андрійович їздив з урною по домівках. В вашій статті не має жодного слова правди. А взагалі таких людей як ви треба сраною мітлою гнать- брехун, наклепник і підла людина!

  3. Миколаєнко М. В. в селі дуже шанована людина. Якщо він не переміг, це значить, що в Плішивці переміг Антимайдан

  4. Не шанований вже Миколайенко, так як дуже полюбляють наклепи писать не тільки в районні установи, а й до області дістають його найбли
    жчі. У мойему випадку вже давно померли ті, що називались родича-
    ми.
    Зарубіна О.В. полюбляйе чарчину,
    перехилить і не моргне, влізла в сім’ю, а ще задаюсь питанням: за який кошт збудували двоповерхів-
    ку ні биків ні корів не вигодовувала
    Це люди, що полюбляють чорний гумор, а за публікацію неправдивих
    даних пропоную притягти до відпо-
    відальності і призначити покарання
    Кум чи кума не така вже й рідня велика йіх об’йеднуйе вип

  5. Плішивчани, ви що справді всі чокнулись? Обрали головою повного барана. А гадячани молодці, бо не допустили ні Попельнюха, ні Бєседи, ні Гороб’я

  6. З усіх можливих кандидатів вибрали кращого. А Миколаєнко якщо такий шанований вже втретє балатується а чомусь не пройшов-дурак ваш Миколаєнко!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...