Податківці полюють на тих, хто приймає горіхи

Податківці полюють на тих, хто приймає горіхи

Податківці полюють на тих, хто приймає горіхи

Поділитися новиною

Податківці полюють на тих, хто приймає горіхиЗгідно із законодавством, підприємець, який на ринку збирає горіхи у населення, має вимагати у людей довідку про наявність власної земельної ділянки, де й вирощує сільськогосподарську продукцію.

Дар’я Шляхова (головний державний інспектор відділу комунікацій ДПІ у м. Полтава) пояснює, що в разі здійснення закупівель сільськогосподарської продукції у громадян – власників присадибних земельних ділянок, ФОП, яка здійснює таку закупівлю, виступає ще і податковим агентом.

Тобто підприємці, які приймають горіхи в людей, мають надавати до Фіскальної служби певні документи (податковий розрахунок за формою №1-ДФ, в якому відображати виплачений (нарахований) дохід фізичним особам – виробникам с/г продукції за ознакою «148» – доходи від продажу с/г продукції).

Аби все було законно і у підприємця не виникло проблем з податківцями, операція з приймання горіхів має бути оформлена актом закупівлі із обов’язковим зазначенням прізвища, ім’я, та ідентифікаційного коду продавця продукції. А для впевненості, що горіхи вирощені у власному господарстві, а не вкрадені, наприклад, у сусіда, необхідно надати довідку від сільської, селищної чи міської ради про виділення ділянки.

На тих же, хто не знає і не буде дотримуватися вимог закону, обіцяють застосовувати штрафні санкції.

За інформацією Полтавського телеканалу «Місто»

1 коментар до “Податківці полюють на тих, хто приймає горіхи

  1. Мудаки. Тоесть если я хочу продать 1кг орехов мне надо оформить кучу каких то сраных актов, взять еще справку что у меня есть земельна дилянка (пофиг что на ней растет), главное взять, она наверное тоже сколько то будет стоить. И тогда я могу продать орешки. Козлячая страна. Пусть нас уже захватят инопланетяне.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...