Дорогу державного значення ремонтуватимуть коштом місцевого бюджету

Дорогу державного значення ремонтуватимуть коштом місцевого бюджету

Дорогу державного значення ремонтуватимуть коштом місцевого бюджету

Поділитися новиною

Дорогу державного значення ремонтуватимуть коштом місцевого бюджету16 жовтня відбулося засідання сорок першої позачергової сесії районної ради шостого скликання. На засідання прибули 30 депутатів із 56 обраних. Присутніми також були начальники управлінь та відділів РДА, перший заступник міського голови, керівники державних установ, представники ЗМІ, а також новопризначена наказом голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру – начальник відділу Держгеокадастру в Гадяцькому районі Ірина Філіпова, яку було представлено присутнім.

 

На розгляд депутатів було винесено 3 питання

Кошти на дорогу Хитці – Плішивець виділено

З першого питання «Про внесення змін та доповнень до Програми економічного і соціального розвитку Гадяцького району на 2015 рік»  доповідала начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Інна Галушка. У своєму виступі посадовець закликала народних обранців внести зміни та доповнення до вищевказаної програми, виділивши з бюджету розвитку, за рахунок коштів підприємств на розвиток соціальної сфери, кошти у розмірі 200 тис. грн. на поточний ремонт відрізку дороги Хитці – Плішивець. Дане рішення було прийнято одноголосно.

Зміни до бюджету прийнято

Начальник фінансового управління доповідала по другому питанню – «Про внесення змін до районного бюджету на 2015 рік». Зокрема, запропоновано збільшити доходну та видаткову частини бюджету на 237, 600 тис. грн. Дане питання не викликало додаткових запитань і було ухвалено одноголосно.

«Красиво «бортонули» !»

У рамках питання «Різне» голова районної ради повідомив, що надійшла відповідь на звернення депутатів до обласної ради з проханням виділити кошти у сумі 90 тис. грн. на створення «Центру військово-патріотичного виховання молоді та вшанування учасників воєн ХХ-ХХІ століть» на базі аграрного училища. У відповіді зазначено, що у Департаменті науки та освіти ПОДА розуміють необхідність та актуальність створення даного центру. Але фінансування аграрного училища відбувається за рахунок субвенції на підготовку робітничих кадрів. На даний момент фінансові можливості для виділення коштів на цей центр, на жаль, відсутні. Разом із тим Департамент радить звернутися до Регіональної комісії з оцінки та проведення конкурсного відбору інвестиційних програм регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок державного фонду регіонального розвитку з метою вирішення цього питання. Депутати зустріли таку відповідь фразою – «Красиво «бортонули»!».

Дорогу Гадяч – Липова Долина ремонтуватимемо самі

Також у «Різному» було згадано інше звернення до обласної ради щодо виділення коштів на ремонт дороги Гадяч – Липова Долина. У відповіді на нього було повідомлено, що, оскільки тепер до місцевого бюджету будуть надходити акцизні збори, держава дозволяє виділяти кошти місцевих бюджетів на ремонт доріг державного значення. Тож цю дорогу доведеться ремонтувати самим.

Явка обов’язкова

Під час нинішньої каденції, що вже добігає кінця, депутати проведуть ще одну сесію – 22 жовтня. Голова районної ради звернувся до депутатів з проханням обов’язково зібратися на це засідання, адже є необхідність прийняття  кількох нагальних питань. Зокрема, виділення ще 200 тис. грн. на поточний ремонт відрізку дороги Хитці – Плішивець.

Андрій Суіменко 

1 коментар до “Дорогу державного значення ремонтуватимуть коштом місцевого бюджету

  1. Покы не пидирвуть пару бензовозив,нихто не задумается про дорогу ХИТЦИ-ПЛИШЫВЕЦь.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...