У гімназії заклали послання в майбутнє

У гімназії заклали послання в майбутнє

У гімназії заклали послання в майбутнє

Поділитися новиною

У гімназії заклали послання в майбутнє«Через роки за півстоліття вітаємо тебе, чудова юнь комунізму! Шлемо вам, учні й вчителі, низький уклін і рапорт-заповіт, бо хочемо, щоб ви добре пам’ятали історію нашої школи, берегли і множили її хороші традиції!» – саме такими словами розпочинається послання в майбутнє, яке заклали школярі 60-х, разом з трудовим колективом,  який очолювала Поліна Федорівна Вахтіна, в стіну новозбудованого приміщення гадяцької середньої школи №1.

Як одна мить сплило 50 років, з того дня, як учениця 11 класу Ольга Кійко зачитала послання до покоління ХХI століття. Років сповнених успіхами та здобутками школи. І ось, прохолодного осіннього ранку, 9 жовтня, учні Гадяцької гімназії ім. Олени Пчілки (а саме таку назву тепер носить навчальний заклад), випускники, педагогічний колектив та почесні гості зібралися на свято «Зустріч поколінь», на якому здійснена воля попередників – оголошено цей рапорт-заповіт.

Привітали присутніх директор школи Т.Смірнова, випускник школи, заступник голови РДА  С.Бондаренко та директор школи в 1989-2013 роках, заслужений учитель України О.Зозуля.

50 років тому в закладенні рапорту-заповіту брала участь учениця 11 класу Ася Подорожня. 9 жовтня вона – Анастасія Василівна Жадан, також вітала присутніх з урочистою подією, на яку, до речі, прийшла не з порожніми руками. В дарунок гімназійна бібліотека отримала авторську книгу «Етикет для хлопчиків та дівчаток» і збірку поезії «Борітеся – поборете!» присвячену Революції Гідності, у виданні якої брала участь її донька, також випускниця цієї школи.

І ось урочиста мить: послання дістали зі стіни гімназії. Зачитати його текст випала честь кращим учням, відмінникам у навчанні, десятикласникам Катерині Богомол та Мирославу Власенку.

Кращі учні і відмінники, десятикласники Єлизавета Андросова та Максим Мартинов зачитали нове послання, у якому наведена історична довідка навчального закладу та щирі побажання тим, хто навчатиметься у гімназії у 2040 році. Потім його заклали в стіну школи, аби за чверть століття гімназисти майбутнього змогли отримати щирий привіт від своїх попередників.

Андрій Суіменко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...