Сесія міської ради

Сесія міської ради

Сесія міської ради

Поділитися новиною

Сесія міської ради2 жовтня відбулося друге пленарне засідання 57-ї сесії Гадяцької міської ради шостого скликання. На сесію прибули 22 депутати з 35 обраних. Аплодисментами привітали свого колегу В. Сухна, який повернувся із зони АТО.

Оскільки перевиконання бюджету (за рахунок надходжень від акцизного збору на пальне, тютюн та алкоголь) на даний час становить 1 млн 148 тис. грн, депутати за рахунок цього перевиконання виділили 100 тис.грн на ремонт дороги по вулиці 10-річчя Конституції та 76 тис. – на ремонт тротуару по вулиці Лохвицькій.

Також внесли зміни та доповнення до міської програми та паспорта міської програми розвитку культури та мистецтва на 2011-2015 роки і виділили 20 тис.грн на видання книги заслуженого майстра народної творчості України Г. Кисіля «Українська вишивка». Це, до речі, буде вже п’ята книга митця. По 5 тис. грн матеріальної допомоги виділили сім’ям учасників АТО Афанасенка, Стрельцова, Овчаренка та Шульги. МКП «Комунсервіс» виділено 16 тис. грн на проведення капітального ремонту огорожі навколо кладовища по вул. Дружби. 1000 грн матеріальної допомоги виділили  депутату міськради В. Ванді.

Традиційно багато питань сесії були земельними. Але провести їх певну частину спокійно цього разу не вдалось.

Нова багатоповерхівка

Питання «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі, площею 0,4920 га, гр. Стрижаку Сергію Івановичу з метою передачі її в користування (на умовах оренди) для будівництва та обслуговування багатоповерхового жилого будинку за адресою: місто Гадяч, вулиця Тельмана, 20-г, землі житлової та громадської забудови» викликало багато запитань у депутатського корпусу. Тож його вирішено відкласти.

Давайте заробляти

Кілька питань стосувались поновлення договору оренди землі, терміном на три роки, ТОВ «Довіра Аутдор» на обслуговування зовнішньої реклами (білбордів), що розташована навпроти аграрного ліцею, «Ремпобуттехніки», магазину «Євробуд» та біля території лікарні. Депутат О. Товстий запропонував не продовжувати договір та викупити ці носії в комунальну власність або ж дати можливість зробити це місцевим підприємцям. Він повідомив, що 29 вересня брав участь у бізнес-конференції у Києві, де учасниками були підприємці з Грузії, які поділилися своїм досвідом. За їх словами, у грузинів місцевий бізнес користується якнайбільшим сприянням місцевої влади. У будь-якому грузинському містечку саме місцевий підприємець має всі переваги перед підприємцями з інших міст. Також такі підприємці на кілька років звільняються від оподаткування, отримують вигідні умови кредитування та іншу всебічну підтримку. На жаль, у нас ситуація інша, і в Гадячі перевагу та підтримку чомусь отримують київські та полтавські підприємці. Олександра Валентиновича підтримали й інші депутати, тож питання з розгляду знято і перенесено на іншу сесію.

«Битва» за Красну Гірку

У «Різному» депутати заслухали гадячанина І. Іванюту, який разом із С. Александровим, В. Панасейком та Л. Тарасенко направили до міської ради заяву, в якій просять внести на розгляд сесії «питання про заборону будь-яких робіт по будівництву та іншому порушенню природного рельєфу в районі вулиці Красна Гірка до розробки проекту і виконання робіт по закріпленню і ліквідації наявного зсуву ґрунту, як термінове питання». Під заявою, окрім вище зазначених, підписалося понад 40 гадячан.

Підписанти вимагали скасувати затвердження проектів щодо відведення земельних ділянок громадянам В.О. Кулініч та О.О. Обгорєловій (які, до речі, є немісцевими) у м. Гадяч, по вул. Красна Гірка, 21-в та 21– г, для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських споруд і будівель та передачу їм їх у власність, так як, на їх думку, дане рішення прийняте на сфальсифікованих даних і документах. Як аргументацію своєї вимоги заявники навели те, що до проектів не додано копій ліцензій та кваліфікаційних сертифікатів відповідальних виконавців окремих робіт, що є порушенням; у проектній документації не зазначено замовника будівництва, а також відсутнє архітектурно-планувальне завдання; викликає сумніви, що ця будівля (враховуючи її площу та кількість санвузлів, згідно плану будинку) буде житловим будинком, фактично, на думку авторів заяви, вона буде готелем. Також підписанти зазначили шкоду екології та можливі зсуви ґрунту, пов’язані з будівництвом.

Міський голова відмовила у розгляді даного питання, посилаючись на те, що заяву було подано за декілька хвилин до сесії, і порадила заявникам, якщо вони мають якісь сумніви щодо законності прийнятих сесією рішень, оскаржувати їх у суді.

Андрій Суіменко  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...