1 жовтня – День людей похилого віку

1 жовтня – День людей похилого віку

1 жовтня – День людей похилого віку

Поділитися новиною

1 жовтня – День людей похилого вікуУкраїна як повноправний член ООН підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року також щорічно відзначає цей день, адже він є не лише можливістю нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, а й приводом до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

У кожної людини своя доля: комусь усміхнулася більше, комусь менше. Хтось, перебуваючи на заслуженому відпочинку, живе поряд із дітьми та онуками, а комусь на схилі життя довелося мешкати в державній установі. Одна з таких – геріатричний будинок-інтернат – знаходиться у нашому місті. Його підопічних цього дня теж не залишили без привітань та добрих слів.

Привітати дідусів і бабусь завітали очільники міста та району. У промовах гостей пролунали слова поваги цим людям, яким довелося пережити багато випробувань, болю і втрат, винести на своїх плечах весь тягар війни, відродити країну після воєнної розрухи і при цьому зберегти гідність, віру, любов до рідної землі, які вони пронесли через все своє життя. Словами вдячності за вклад у розвиток країни, за багаторічну самовіддану працю привітав людей поважного віку і директор закладу Федір Артеменко.

По закінченню урочистої частини на стареньких чекав концерт, який для них підготував народний аматорський ансамбль «Золоте зерно».

Андрій Суіменко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...