Учитель – «обалдєть!»

Учитель – «обалдєть!»

Учитель – «обалдєть!»

Поділитися новиною

Учитель – «обалдєть!»Саме так відповіли п’ятикласники Біленченківської школи на запитання: «Як вам новий учитель?» Хлопчаки (а їх у класі із 7 учнів шестеро) просто в захваті від свого класного керівника, який став для них наставником із початку навчального року.

Гадячанин Ігор Олегович Нога, освоївши в Сумському педагогічному університеті спеціальність біолога-хіміка, пішов учителювати в сільську школу.

Хлопець зізнається, що в його родині педагогів не було, однак те, що він обере педагогічний фах, для рідних не стало новиною.

– Перші пориви до цієї професії помітними стали ще змалечку. Я пам’ятаю, як, із цікавості зазирнувши у класний журнал, удома зробив собі подібний – завів блокнотик із написом «Тільки для вчителя». Після цього і гра на вулиці нова з’явилася, де я був учителем, – посміхаючись, розповідає Ігор.

Предмети, які викладає Ігор Олегович, були улюбленими у школі.

– …Хоча я більше поривався до хімії, ніж до біології. І тепер я розумію, чому. Коли до мене в лабораторію приходять п’ятикласники, то відразу просять показати «фокуси». Їм хочеться побачити диво, – продовжує хлопець.

Він згадує своїх педагогів-наставників, які й досі є взірцями для нього. Це вчитель біології Таїсія Андріївна Дроздова та вчитель хімії Тетяна Василівна Мальована.

– Такі вчителі трапляються рідко… На початкових уроках при вивчені хімії вивчається складна тема – розстановка коефіцієнтів. Але якщо ти її не освоїш, то 70% того, що ти хімію вже не розумітимеш. От на першому уроці мені не вдалося зрозуміти ці ази. Я дуже засмутився. Але цього ж дня ми випадково зустрілися ввечері на вулиці, і Тетяна Василівна надворі, на східцях магазину, що будувався, ще раз пояснила мені цю тему, – згадує Ігор.

У Біленченківській школі хлопець викладає біологію, хімію та природознавство. Про те, що вчителює в сільській школі, не жалкує, а навпаки каже, що в селі авторитет учителя відчувається більше.

Щодня Ігор Олегович ходить на роботу з Гадяча пішки. Від стадіону «Колос», де проживає, до Біленченківської школи шлях займає 45 хвилин. Як погіршиться погода – їздитиме автобусом.

– Буває, місцеві жителі дивуються, коли бачать, що я йду додому годин у 6 вечора. Затримуюся, щоб підготувати реактиви, експонати. Оце тобі й ненормований робочий день у вчителя, коли буває, що вже вільний по обіді, а буває затримуєшся допізна. А взагалі педагог – це прекрасна професія, а біологія і хімія – так взагалі дивовижні предмети. Адже це перш за все наочність, усе можна показати на природі, – говорить Ігор Олегович.

Олена Савченко

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...