«Я ніколи не гнався за заробітками – у моєму віці люди вже не змінюються»

«Я ніколи не гнався за заробітками – у моєму віці люди вже не змінюються»

«Я ніколи не гнався за заробітками – у моєму віці люди вже не змінюються»

Поділитися новиною

«Я ніколи не гнався за заробітками – у моєму віці люди вже не змінюються» Виборчі перегони вступають в активну фазу. Як відомо, за посаду міського голови змагатимуться кілька кандидатів. Тижневик «Базар Медіа в Україні» вирішив познайомити вас з одним із них.

Тож, знайомтесь: кандидат у мери міста Гадяч Анатолій Федорович Попельнюх. Дбайливий та досвідчений господар, мудрий і виважений керівник, меценат, патріот. 

 «Вважаю себе щасливою людиною»

Я вважаю, що мені дуже пощастило в житті. У свої 60 я пройшов усе – армію,  виробництво, навчання. Працював бригадиром, завферми, секретарем парткому. Потім трохи був чиновником, керував у нафтогазовому комплексі цехом, потім отримав виборчу посаду, був заввідділом по соціальному розвитку села… Два роки очолював Гадяцьке ВУЖКГ.

От уже 21 рік, як я створив підприємство ТОВ НВП «Нафтогазсервіс» і до сьогодні працюю тут.

Плюс до цього – 4 роки тому мені захотілося мати своє господарство. Тоді я створив КСП «Зелений гай».  Зараз вважаю,  що привів його до ідеального стану: за роки роботи побудував склади, зерносушарку, зерноочистку і придбав усю нову техніку. Тепер працюємо за новими технологіями.

У родинному плані я ще багатший – маю трьох дорослих дітей, які вже самостійно крокують життям. Син уже 10 років очолює серйозні компанії. Нині керівник власного підприємство ТОВ «Нафтогазмонтаж». Дві доньки-близнята живуть у Києві, зараз у відпустці по догляду за дітьми (мають по двоє донечок). Найменша, семирічна донечка навчається у другому класі.

До всього я ще й багатий дід – маю 7 онучат. 

Дружина працює лікарем-стоматологом. 

Анатолію Федоровичу, у Вас за плечима чималий досвід управлінської роботи – очолюєте 2 потужних підприємства. Стати міським головою  – це для Вас новий етап?

До роботи у «Нафтогазсервіс» весь час я був призначеним і лише раз вибраним. Я не розумію тих людей, яким все одно де працювати, головне лише – щоб бути великим начальником. Для мене зміни – це завжди новий крок, відповідальний. І перш ніж зробити щось у житті, потрібно багато чого переосмислити і добряче подумати. Одне діло – мати бажання, а інше – мати колектив, на який не страшно спиратися. Я звик працювати у довірі, у колективі, з яким можна легко працювати. На підприємстві я найстарший, усі мої керуючі працівники – молоді спеціалісти, які «виросли» у цій організації.

Якщо я прийду в міську раду, то, перш за все, буду спиратись на ту молоду команду, яка зі мною йде на вибори кандидатами у депутати міської ради. Це досить молоді, потужні професіонали, надзвичайно порядні, виважені. З ними можна вирішити будь-яке питання з розвитку міста.  

Які ж перші кроки Ви плануєте зробити у плані розвитку міста?

Перше – це дороги. Але не тільки центральні, а й ті, що починаються від під’їзду будинку  і закінчуються найвіддаленішими куточками міста.

Далі наше майбутнє – діти. Потрібно максимально приділити увагу нашим садочкам, школам. Планую разом із депутатами оглянути усі шкільні і дошкільні заклади. Вирішимо головні проблеми:  що куди потрібно, щоб тепло було, щоб діти нагодовані були, щоб мали якісні гральні майданчики.

Також потрібно облаштувати прибудинкові території за потребами усіх вікових груп населення – від діточок до старшого покоління. 

Знаємо, що Ви депутат обласної ради, представляєте наш район на високому рівні. Якими здобутками можете похвалитись?

Я  вважаю, що як депутат обласної ради і як представник Гадяцького району виконав свою місію досить непогано.  Перш за все, чимало коштів залучалось із різних фондів на потреби району. Лише на ремонт очисних споруд тубсанаторію з екологічного фонду виділено 3 мільйони коштів (десятками років вода з нечистотами текла просто у  Псьол). Немалі кошти виділяли на ремонт каналізаційного колектора, без якого місто просто залишилось би без води. Направляли кошти на санітарну машину у Веприцьку тублікарню.

«Вибивав»  кошти з обласного бюджету і на будівництво: на ККЗ, на басейн у Гадяцькій  школі-інтернаті. Мало того, на будівництво басейну я особисто позичав чималу суму, щоб воно не зупинилось. 

Ми знаходимось на порозі адміністративної реформи, яка торкнеться і нашого міста. Які Ваші думки з цього приводу?

Рухатись уперед, на мою думку, хотілося б усім гадячанам і мені у тому числі. У Гадячі я прожив основну частину свого життя. Тому, безперечно, мені хотілося б бачити наше місто було квітучим. Ми повинні підтримувати  багату історичну спадщину, розвивати економіку.

Якщо буде реформа, то ми повинні зібрати таку команду, з якою не страшно було б розпочинати її. У своїй команді я впевнений на усі 100%! Вважаю, ми впораємося і з реформуванням. 

Ви часто буваєте за кордоном.  Чи не плануєте внести у розвиток міста іноземні новинки? 

Ми плануємо збільшувати робочі місця, тому всіляко будемо залучати іноземні інвестиції, підтримувати середній бізнес. Це запорука успіху. Буде поповнюватись бюджет міста, і відповідно тоді ми зможемо піклуватись і про бюджет, і про благоустрій, і про незахищені верстви населення. 

Назвіть «козирі» нашого міста? Чим воно унікальне?

По-перше, Гадяч – одне із найпотужніших міст у нафтогазовій промисловості. Та й саме розташування міста дуже вигідне: у нас є прекрасна річка, землі, заповідний ліс, відпочинкова та рекреаційна зони. 

Як Ви оцінюєте своїх конкурентів? Можливо, когось із них хотіли б бачити у своїй команді?

Можу сказати лише одне – якщо людина йде на вибори, то вона вважає себе достойною. А вже вибір лишається за гадячанами. 

Попри Вашу активну громадську діяльність як депутата облради і одного з кращих керівників ви є не зовсім публічною людиною. А люди люблять, щоб обранець був ближчим до народу. Чи готові Ви до відкритого спілкування?

Критики я не боюся – за свої дії можу відповісти. Тому, безперечно, я відкритий для спілкування. 

Ми підготували список найбільш поширених тем, які на сьогодні турбують жителів міста. Перше, що хвилює гадячан, – це сміттєзвалище. Що скажете?

Смітник – одна із основних проблем. Усі повинні включитись у роботу і вирішити це питання.  Ми повинні залишити щось після себе майбутньому поколінню. Привести у відповідний стан навколишнє середовище.  Однозначно будемо щось вирішувати.

Також поширені проблеми –  автобусні зупинки, прибудинкові території, майданчики, освітлення. Чи збираєтесь реагувати на подібні звернення та скарги?

Зупинки однозначно повинні відповідати нормам. Освітлення – це  людські життя. Можу з упевненістю сказати: це першочергові питання,  які ми з командою будемо вирішувати. 

Що нового принесете у спортивне життя району?

Я вважаю,  що молодь потрібно залучати до занять спортом. Чим більше ми приділимо молоді уваги, тим кращий результат отримаємо від них. Хочу разом зі своєю командою запланувати певну суму коштів на розвиток спорту, певну суму – на будівництво спортивних майданчиків, дитячих майданчиків, культуру.

У нашого покоління було чим зайнятись – у кожному селі була футбольна команда. Тепер кажуть, що молодь нічим не цікавиться. Але це не так. Просто потрібно створити умови. У нас є прекрасна волейбольна команда, хороші, перспективні боксери. Елементарно спортсменам не вистачає коштів. Потрібно розподілити бюджет так, щоб коштів вистачало на розвиток усіх галузей. Треба зацікавити: достатньо просто купити м’яч, поставити ворота – і створиться команда.

Вуличні тренажери – це не захмарна мрія. Але їх потрібно встановлювати у вільному для молоді доступі.

Фінансової підтримки потребують також і танцювальні школи, адже вони тримаються на «голому» ентузіазмі.

Вважаю, міського бюджету вистачить, щоб підтримати молодь. Коли діти ростуть здоровими – це головне. Створивши їм гарні умови, ми отримаємо перспективні молоді кадри. Це головна наша мета.

Я пишаюся тим, що долучився до створення ФК «Ворскла». Й сьогодні підтримую контакти. Допомагаю і гадяцьким спортивним командам, які часто не мають навіть на пальне…  Робота ведеться постійно.  Люди йдуть за допомогою, ніхто не вийшов, не отримавши її. Це було б не по-гадяцьки. 

Ви розповідали, що певний час очолювали ЖКГ. Тоді хто, як не ви, знає про усі комунальні проблеми міста?

Часто виникали проблеми з водогоном – це одвічна міська біда. Під моїм керівництвом він будувався від станції другого підйому води і до великого Кругу. Своїми силами ми проклали трубу, яка до сьогодні є головною водяною артерією міста. Мною практично було поновлено 90% комунального автопарку.  Якщо комунальне господарство працює успішно, то й гадячани задоволені.

Необхідність вирішувати проблеми є, і від неї нікуди не дінешся. Це дуже специфічна робота і проблемна. 

Якщо Ви не станете мером, чи будете займатись покращенням міста на своїй звичній роботі? 

У моєму віці люди вже не змінюються. Як допомагав, так і буду допомагати. Я за заробітками не гнався ніколи. Мені було приємно щось зробити для гадячан, хоч я і не був мером.  Я розумію, що таке бюджет міста, та ще й такий, як у нас. 

Можливо, Ви хотіли б звернутись до виборців?

Шановні виборці, там, у кабінці для голосування, буде лише двоє – ви і ваша совість. Вибирайте того,  кого вважатимете достойним. 

Спілкувалась Оксана Кириченко 

«Як виник «Нафтогазсервіс»?  Ми маємо хороше місце розташування. Дуже багато компаній починали займатись подібною справою, але вижили тільки ми. На сьогоднішній день  працює тільки наша компанія. 

За 8 місяців наше підприємство сплатило 8,5 мільйонів податків до бюджету району. У місцевий бюджет надійшло близько 2,5 мільйони. Це досить вагома сума». 

 

3 коментарі до “«Я ніколи не гнався за заробітками – у моєму віці люди вже не змінюються»

  1. грошові мінки почали вивалювати гроші на свою рекламу

  2. [quote name=”Oleg”][quote name=”Вікторія”]Олег, посмотрите на баллы. Кстати, мне очень ….согласны Ваши комментарии. Вы ведь не из Украины их даёте? иначе бы у вас были бы проблемы.[/quote]

    Так значит заглядывать в чужие карманы и лгать людям о прекрасном будущем с алкашом пэтей для Вас интереснее?[/quote]
    Любов незрілих громадян до агресора лікується на протязі доби.Телефон СБУ в Полтаві 74222.

  3. Знаю его как хорошего хозяина, адекватного и совестного человека, лично знаю его дочек, – нормальные девчата. Думаю если он пройдёт в мэры, то для Гадяча это будет лучший вариант и прорыв!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...